Política

Vells coneguts

FONTCOBERTA · Uns independents associats a ERC es disputen amb CiU l'alcaldia amb els mateixos caps de llista de les eleccions de fa quatre anys

Els veïns de Fontcoberta podran escollir entre dos candidats i prou, tal com va passar en les anteriors eleccions municipals. I els caps de llista seran els mateixos del 2011: els independents vinculats a ERC JpFV-ERC-AM presenten Joan Estarriola, mentre que CiU aposta per Lluís Freixa. Des del 1995, ERC i CiU no han fallat mai a la cita electoral municipal de Fontcoberta. Aquest municipi era un feu tradicional de CiU fins que el 2007 es va imposar Estarriola, nascut fa 59 anys i, de professió, responsable de la secció logística d'una coneguda multinacional establerta al Pla de l'Estany. Des de llavors la seva formació ha governat, amb ell al capdavant. Si bé semblava que ho deixaria al cap de dos mandats, a l'hora de la veritat s'ha decidit a mirar d'allargar-ho quatre anys més, que serien els últims, segons ha avançat. Durant aquest temps, el govern municipal ha hagut de fer front a problemes d'envergadura, com ara la fallida de la promotora de la urbanització Ciutat Jardí de Melianta (al final, el consistori ha hagut d'assumir la part de la urbanització que quedava pendent), o el retard de les obres del col·lector d'aquest darrer nucli, que finalment l'Ajuntament va haver d'acabar de finançar perquè l'ACA no tenia prou recursos. Tot i la feina feta des que és alcalde, Estarriola considera que Fontcoberta pateix encara un dèficit d'equipaments, com ara un local social per al poble de Vilavenut.

El cap de llista convergent, per la seva banda, ha avançat que el seu programa inclourà replantejar alguns equipaments del municipi, com ara Can Jan de la Farrés, i no improvisar com considera que l'equip de govern està fent amb l'ampliació del casal d'avis o el camp de futbol. Per altra banda, Freixa ha manifestat que treballaran per un ajuntament “més eficaç” en la resolució de problemes, com poden ser la neteja o els animals de companyia. Freixa es va presentar per primera vegada com a alcaldable de CiU a Fontcoberta en les passades eleccions, el 2011, quan va substituir l'anterior candidat, Jaume Roura. Abans ja havia participat en la política municipal, atès que va ser regidor del 2003 al 2007, amb CiU a l'equip de govern, quan va ocupar la segona tinència d'alcaldia i les regidories de Medi Ambient, Esports i Educació.

Joan Estarriola
JpFV-ERC-AM.
Militant d'ERC, és alcalde des del 2007. Té decidit que és l'últim cop que es presenta com a cap de llista.
Lluís Freixa
CiU.
És el segon cop que ocupa el primer lloc de la llista de la federació nacionalista. Anteriorment havia format part de l'equip de govern.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

guerra a gaza

Israel mata quaranta persones més en zones “humanitàries”

barcelona
política

Recorren contra la suspensió cautelar del decret de règim lingüístic a l’escola

barcelona
estat francès

El govern dimiteix en espera d’un acord per proposar primer ministre

barcelona
Estat espanyol

El Constitucional anul·la les condemnes a Chaves i Griñán pel cas dels ERO

Barcelona

Amnistia per a sis acusats d’aldarulls a Barcelona l’octubre del 2019

barcelona

Gemma Geis pren possessió del càrrec de diputada a la Diputació

GIRONA
Política

L’Audiència de Madrid no ajudarà Andorra a investigar Rajoy per l’Operació Catalunya

barcelona
política

Aragonès: “Aquesta és la legislatura que ha posat fi a la repressió”

barcelona
Unió Europea

Roberta Metsola és reelegida presidenta del Parlament Europeu

Barcelona