Política

Participació

Els més petits, a la sala de plens

Servidor públic als 10 anys

La segona sessió ordinària del ple dels infants d'Arbúcies aprova fer natació a les piscines municipals al juny durant la classe d'educació física

La sessió comença amb un quart de retard i acaba amb precs i preguntes

Va caldre esperar que arribessin els regidors de l'escola Vedruna perquè comencés la segona sessió ordinària del ple d'infants d'Arbúcies, dimecres passat. És una iniciativa endegada recentment per l'equip de govern (Entesa i PSC) per fomentar la participació entre els més joves del poble. Uns 120 nens i nenes de 5è i 6è primària han participat en l'activitat, encara que de regidors i regidores n'hi ha tretze.

Cap a un quart de dotze del matí, amb tots els regidors a punt, tret de la tinent d'alcalde, que és baixa perquè ha anat al metge, comença el ple dels més petits a Arbúcies, l'endemà que els adults van aprovar un pressupost de 7,5 milions. El ple dels infants és com el dels grans. Hi ha una alcaldessa –Elsa Castro, de sisè de primària del col·legi Doctor Carulla–. També hi ha el secretari per fer l'acta de la sessió, en aquest cas, el secretari accidental per l'absència del titular.

“La Gemma, també a favor”

No hi ha partits polítics, però hi ha discussió. Dels cinc punts de l'ordre del dia, s'aprova amb aplaudiments del públic (alumnes de les dues escoles) que al mes de juny la classe d'educació física es traslladi a les piscines municipals. “Fa molta calor”, és l'argument. Pregunten si s'ha de votar, i el secretari respon que sí. Com és lògic.

Quan se salten els passos i no es deixa intervenir els membres del públic, el regidor de Participació Ciutadana i Educació, Jaume Salmerón (Entesa), ho recorda. En un cas, una regidora diu que s'ha de comptar el vot de la Gemma, la regidora absent. “La Gemma també hi està a favor.” Però el regidor de Participació assenyala que no se la pot comptabilitzar perquè no hi és.

Tot això passa durant el debat del punt número 3, l'aprovació d'un concert juvenil per les Enramades o festa major. No hi haurà temps per a l'edició d'aquest any, però tothom hi diu la seva. Hi ha dubtes sobre si el concert l'hauran de fer els alumnes o si es contractarà algun músic. Al col·legi Vedruna volen que hi hagi música electrònica.

Els tretze regidors provenen dels dos col·legis del poble. Són de 5è i 6è de primària i tenen 10 i 11 anys. Després de la primera sessió del ple dels infants, van aconseguir que l'Ajuntament instal·lés aparcaments per a bicis i patinets a l'entrada dels dos centres escolars. L'equip de govern ja els ha instal·lat i ara disposa de 2.300 euros per satisfer les futures peticions infantils –el pressupost inicial era de 4.000.

“Veuen que poden participar”

Rosa Costa és tutora de sisè B de l'escola Carulla. Recorda que els alumnes van haver de triar els seus representants en un procés en què es van presentar candidatures i hi va haver campanya electoral. “Veuen que poden participar i que la seva opinió es té en compte”, diu.

A principis de maig els alumnes de les dues escoles, des de primer i fins a sisè, aniran a veure una funció de teatre en anglès, tal com havien aprovat en la primera sessió del ple dels infants, al desembre. En el torn final de precs i preguntes, els servidors públics i els presents a la sala debaten sobre punts del dia o de l'anterior ple. L'alcaldessa troba “innecessària” la inversió feta en els aparcaments per a bicis i, en canvi, veu adequats els llocs de patinets. Un assistent lamenta que s'hi lliguin gossos i un altre, que les bicis es mullin.

1
regidora
de baixa hi va haver dimecres passat en el ple d'infants d'Arbúcies. La tinent d'alcalde, de l'escola Vedruna, va haver d'anar al metge.
2.300
euros hi ha encara per destinar a satisfer les demandes dels nens.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.