Política

Presó sense fiança per set dels vuit detinguts en l'operació contra el terrorisme gihadista

El jutge els atribueix un delicte de pertinença a organització terrorista, enaltiment, difusió pública de consignes, captació, adoctrinament

Els detinguts han declarat durant tot el matí per la presumpta vinculació a un grup que és una cèl·lula local de l'organització Estat Islàmic

El jutge de l'audiència Nacional Javier Gómez Bermúdez ha decretat presó sense fiança per set dels vuit detinguts en l'operació policial d'aquest divendres contra el terrorisme gihadista. Gómez Bermúdez els atribueix un delicte de pertinença a organització terrorista, enaltiment del terrorisme, difusió pública de consignes terroristes, captació, adoctrinament, ensinistrament i formació terrorista.

I és que, segons el jutge, que ha interrogat aquest diumenge des de les 9 del matí els vuit arrestats, els detinguts formen part d'una cèl·lula local, formada per almenys 10 persones, de l'organització terrorista DAESH (Estat Islàmic). El cas està sota secret de sumari. De les vuit detencions que va dur a terme la policia espanyola, sis es van fer a Catalunya (Piera, Figueres, Malgrat de Mar, l'Hospitalet, Terrassa i Manlleu) i les altres dos a Ciudad Real i Àvila.

Els sis homes i les dues dones, tots espanyols i cinc d'origen marroquí, han sigut traslladats des del complex policial madrileny de Canillas fins a l'Audiència, on Gómez Bermúdez els ha pres declaració.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia