Política

La UE condemna l'atemptat al Museu Bardo de Tunis i mostra el seu suport al govern tunisià

El ministre d'Exteriors francès, Laurent Fabius, diu que s'ha atacat Tunísia perquè “representa l'esperança al món àrab”

La Unió Europea ha condemnat aquest dimecres l'atemptat al Museu Bardo de Tunísia, on han mort 19 persones, entre elles almenys un espanyol. En un comunicat, el president del Consell, Donald Tusk, ha advertit que “la Unió Europea i Tunísia no seran intimidades pel terrorisme”. “Estem preparats per ajudar el govern tunisià en les seves accions en contra de la violència extremista i destaquem la seva acció ràpida per alliberar els ostatges”, ha dit Tusk en un comunicat. El ministre d'Exteriors francès, Laurent Fabius ha piulat que Tunísia ha estat atacada “perquè representa l'esperança al món àrab”.

“Estic en xoc per l'atemptat terrorista d'avui al museu Bardo de Tunis. Els meus pensaments estan amb les famílies a qui han assassinat els seus éssers estimats, inclosos diversos europeus, i amb el poble tunisià”, ha assenyalat el president del Consell.

Segons Tusk, la UE i Tunísia no frenaran els seus esforços per “la pau i la democràcia al país” tot i la “brutalitat” dels atemptats. En la mateixa línia, el ministre francès Laurent Fabius ha advertit que “no ha estat una coincidència” que s'ataqués Tunísia perquè “representa l'esperança en el món àrab”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia