Política

CDC, ERC i la CUP exhibeixen la seva predisposició al pacte

Fernàndez: “Estem obligats a posar-nos d'acord”

La CUP inicia contactes amb la resta de partits sobiranistes

CDC, ERC i la CUP van exhibir ahir bona sintonia i predisposició al pacte, malgrat les diferències evidents entre la proposta continguda en el principi d'acord subscrit entre convergents, republicans i altres forces i la presentada aquest cap de setmana per l'esquerra alternativa. “Estem obligats a posar-nos d'acord”, va resumir el diputat de la CUP David Fernàndez, plenament convençut que hi ha “molt terreny per córrer” en la negociació del full de ruta definitiu. En declaracions a TV3, Fernàndez va advertir que “la primera divisa és no fer el joc a l'Estat espanyol” i va insistir a subratllar les “moltes indefinicions” contingudes en el document subscrit fa uns dies per CDC, ERC, EUiA, MES i les entitats sobiranistes (l'ANC, Òmnium i l'AMI). Situant les mesures socials contingudes en el document de la CUP com a únics punts irrenunciables, Fernàndez va evitar posar límits a un acord que fins i tot podria incloure la presència del seu partit en un eventual govern amb majoria sobiranista.

La secretària general d'ERC, Marta Rovira, es va mostrar igualment convençuda que hi haurà entesa. Després de definir la proposta de la CUP com un “pas endavant” per a l'acord, la número dos dels republicans va exhibir una molt bona sintonia amb els diputats cupaires. “Ens entendrem perfectament en aquestes passes que proposen fins al 27 de setembre”, va indicar. Més prudent, però igualment convençut que hi haurà pacte, va ser el vicesecretari general de coordinació institucional de CDC. Lluís Corominas va celebrar el fet que la CUP aposti perquè el procés continuï sent un moviment gran.

La CUP es troba immersa en una ronda de contactes amb els partits sobiranistes, amb l'objectiu de traslladar-los la seva proposta amb detall. La setmana passada ja es va reunir amb ERC i ICV-EUiA, i en els pròxims dies preveu reunir-se amb la resta.

LES FRASES

La primera divisa per a l'acord és no fer el joc a l'Estat espanyol
David Fernàndez
diputat de la cup
Ens entendrem perfectament en aquestes passes que la CUP proposa fins al 27 de setembre
Marta Rovira
secretària general d'erc
La CUP sempre ha fet tots els possibles per tal que hi hagués més gent en aquest procés
Lluís Corominas
vicesecretari general de Coordinació Institucional de CDC


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia