Política

Un sol mandat i dos alcaldes

sant gregori · Quim Roca va prendre el relleu a Jordi Noguer el 2013; ERC aspira a rellevar CiU, i la CUP es presentarà per primer cop

El mandat a Sant Gregori ha estat marcat per la substitució de l'alcalde que va sorgir de les eleccions del 2011, Jordi Noguer (CiU), al cap de dos anys. Va prendre-li el relleu el fins aleshores primer tinent d'alcalde, Quim Roca. Roca és, també, l'alcaldable de la federació nacionalista a Sant Gregori per a les eleccions del maig vinent. El candidat de CiU considera que la transició es va fer “molt correctament”, i destaca que ja assumia responsabilitats abans de ser alcalde i que, per tant, coneixia bé la dinàmica del govern i les obligacions de l'alcaldia. Recorda, a més, que Noguer va continuar un temps com a regidor per fer el traspàs més progressiu i fàcil.

Roca admet que han quedat coses per fer durant el mandat, però també diu que “s'han assolit més de 230 objectius al llarg dels quatre anys. Destaca l'obertura de l'institut, la nova biblioteca, millores als equipaments i en la seguretat viària, etcètera. Des d'aquesta perspectiva, fa una valoració “molt positiva” del mandat i de la feina feta.

No ho veu igual el regidor i candidat d'ERC Josep Vidal. Considera que el canvi d'alcalde “no ha aportat aire fresc, ni s'ha fet res de nou, tret d'alguns manteniments i poca cosa més.” Des del seu punt de vista, el relleu d'alcalde “és el paradigma de l'estancament per esgotament del projecte de CiU”. Vidal el critica per dos motius. Per una banda, perquè considera que el projecte polític d'una formació per a un poble com Sant Gregori “va molt lligat amb les persones, i el de CiU anava lligat amb Noguer”. Per l'altra banda, creu que “aquests canvis, si no s'expliquen a l'inici del mandat, és com si es volguessin amagar”. Assegura que percep una voluntat de canvi al municipi: “Pot anar des d'un canvi de govern fins a una pèrdua de la majoria absoluta [de CiU].” Pel que fa a la relació amb el govern, destaca moments “complicats” i “una certa immobilitat”. Posa d'exemple la votació del pressupost del 2014, al qual no van donar suport perquè, “contra el que havia estat habitual, el govern no es va seure a parlar-ne”. Darrerament, admet, ha millorat la col·laboració.

El regidor d'Independents per Sant Gregori, Jaume Peix, –grup que per ara no ha confirmat si es tornarà a presentar–, diu que la relació amb el govern “ha estat cordial”, i que quan han fet alguna aportació se'ls ha escoltat. Els que sí que ja han confirmat que concorreran a les municipals –en el seu cas per primera vegada– són els de la CUP. Tot i que el cap de llista serà Oriol Pellicer, ell mateix assegura que es considera “només un portaveu” i que volen defugir tota mena de personalismes: “El projecte és de tota l'assemblea [de la CUP], que és la que té de veritat importància en la candidatura, no qui l'encapçala”, afirma.

Quim Roca
CIU.
Alcalde des del juliol del 2013, va iniciar el mandat com a primer tinent d'alcalde. Vinculat a l'Ajuntament des de l'any 2008.
Josep Vidal
ERC.
Vidal és regidor de l'Ajuntament de Sant Gregori des del 2003, sempre a l'oposició. Va encapçalar la llista per primera vegada el 2007.
Oriol Pellicer
CUP.
Vinculat des de fa uns 20 anys a l'esquerra independentista i exmilitant de Maulets, és enginyer tècnic informàtic.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia