Política

Solsona demana la dimissió del ministre de l'Interior pel fals cartell del carnaval

Els partits polítics amb representació, ERC, CiU i el PSC, li reclamen una rectificació

Asseguren que la imatge ha perjudicat la reputació del poble

El ple de l'Ajuntament de Solsona va aprovar dijous al vespre una moció consensuada entre els tres grups amb representació al consistori, ERC, CiU i el PSC, en defensa del carnaval. El text arriba un mes després de la polèmica generada arran de la difusió d'un cartell no oficial en què es podia llegir Vine a matar espanyols en un ambient festiu, pacífic i familiar.

El ple va demanar al ministre de l'Interior, Jorge Fernández Díaz, que es retracti de les acusacions que va fer davant dels mitjans de comunicació en què donava per vàlid el cartell i, si no és així, en va exigir la dimissió. El text aprovat, segons l'ACN, també remarca que la polèmica generada ha suposat un perjudici per a la reputació de la festa.

Tot just després de la difusió del cartell, quan ja havia acabat el carnaval, tant l'Ajuntament com l'Associació de Festes del Carnaval de Solsona se'n van desvincular. L'alcalde de la ciutat, David Rodríguez, va lamentar la polèmica i el “perjudici per a la reputació de la festa i l'honorabilitat de Solsona i dels solsonins”. A més, hi va afegir que “determinats sectors han volgut aprofitar l'episodi per criminalitzar el procés sobiranista català i atribuir-li un suposat ambient bel·licista”.

El text de la moció també reclama als tribunals que investiguin el cas i arribin fins al “fons de la qüestió” perquè es “dilucidi d'autoria del cartell fals i s'adoptin les mesures oportunes contra l'autor”. A més, també demana al sindicat Manos Limpias i a Societat Civil Catalana que es retractin de les acusacions contra l'Ajuntament de Solsona i l'Associació de Festes del Carnaval. Tots dos van denunciar davant la fiscalia de Lleida els autors del cartell fals i el consistori.

En relació amb el procés judicial engegat, el batlle va explicar que no tenen cap informació sobre en quin punt està la investigació, però va assegurar que tenen “indicis bastant fiables que la difusió del cartell no es correspon a Solsona, sinó a sectors espanyolistes ”.

De fet, Rodríguez va denunciar que hi ha una “estratègia política per intentar desacreditar l'independentisme” i va deixar clar que tota la polèmica engegada “no té res a veure amb el carnaval ni amb Solsona”.

LES FRASES

Tota aquesta polèmica no té res a veure amb Solsona ni amb el carnaval i ha perjudicat la nostra reputació
Hi ha una estratègia política per intentar desacreditar l'independentisme
David Rodríguez
Alcalde de Solsona


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
estats units

Swift comparteix una foto amb una silueta de Harris, però no diu si li fa costat

barcelona
pròxim orient

Israel investiga passaports fraudulents, inclòs al fill de Netanyahu

barcelona
POLÍTICA

Autobusos des de Girona per a rebre Puigdemont

GIRONA
rússia

Un tribunal rus rebutja el recurs d’apel·lació contra l’arrest de Iúlia Navàlnaia

barcelona
política

PSC i ERC signen l’acord d’investidura d’Illa

barcelona
àsia

Un tribunal de Bangladesh absol al nobel Yunus abans que lideri el govern interí

barcelona
guerra a europa

Putin acusa Ucraïna de “provocació a gran escala” per l’atac a Kursk

barcelona
política

ERC porta als jutjats l’anònim rebut pels grups municipals de Tarragona sobre el contracte de la brossa

Tarragona
tribunals

Dispositiu per a la detenció de Puigdemont en una Ciutadella blindada, i pendents del jutjat

barcelona