Política

Fernández i Bustos, condemnats a 1 any i 4 mesos de presó per tràfic d'influències

El TSJC considera provat que van pressionar l'alcaldessa de Montcada perquè contractés a dit una exalt càrrec del tripartit

Els dos dirigents socialistes també hauran de pagar una multa de 60.000 euros i no podran exercir càrrecs públics durant mes de quatre anys

La sala civil i penal del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha condemnat a un any i quatre mesos de presó per un delicte de tràfic d'influències a l'exsecretari d'Organització del PSC i exdiputat del Parlament, Daniel Fernández, a l'exalcalde de Sabadell (Barcelona) Manuel Bustos i el seu germà, l'exregidor del municipi Francisco Bustos. El tribunal considera provat que van pressionar l'alcaldessa de Montcada, Maria Elena Pérez, perquè contractés a dit una exalt càrrec del tripartit.

La sentència també condemna a Fernández i als germans Bustos a pagar una multa de 60.000 euros i una pena de quatre anys, sis mesos i un dia d'inhabilitació per exercir un càrrec públic i a l'alcaldessa de Montcada, a set anys d'inhabilitació per un delicte de prevaricació.

El veredicte, que es pot recórrer davant el Tribunal Suprem, compta amb un vot particular del president de la sala i del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, Miguel Àngel Gimeno, que defensa l'absolució de l'exsecretari d'organització del PSC Daniel Fernández.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Els nostres subscriptors llegeixen sense anuncis.

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia