Política

DIEGO SÁNCHEZ

PRESIDENT DEL PP AL MARESME

“Tenim opcions d'aconseguir un parell d'alcaldies”

“Quan ens han fet fora dels governs ha estat per motius basats en el procés sobiranista, no en els pactes signats”

“Als meus els dic que treballin per resoldre els problemes reals dels seus ciutadans, deixant de banda debats estèrils d'identitat que no duen enlloc”

CANDIDATS
“No tothom vol encapçalar un projecte i posar la cara pel PP, malgrat que hauria de ser un fet del tot normal”
RIVALS
“En situacions polítiques i econòmiques complicades elS populismes i els radicalismes s'accentuen”
PRIORITATS
“Posem l'accent en la recuperació de l' economia, la reducció de l'atur, la millora de la seguretat ciutadana i la mobilitat, entre d'altres”

L'any 2011 el PP es va convertir en la tercera força política al Maresme, amb la confiança de 20.581 vots i 50 regidors que li han permès en aquest mandat formar part de governs amb colors molt diversos. El pinedenc Diego Sánchez és president comarcal des del 2009.

Com afronta el PP aquestes eleccions?
Com ho ha fet i ho farà amb tots els comicis. Amb il·lusió, confiança en els nostres candidats i amb ganes de millorar resultats. Estem parlant d'unes eleccions on es triaran els polítics que han de treballar pels ciutadans. Qualsevol que les vulgui veure, o vendre, en clau de país s'equivoca i distorsiona el missatge real. No són cap primera volta de cap plebiscitàries.
Seran uns comicis de tots contra el PP?
No ho voldria pas, tot i que si les múltiples opcions es redueixen només a dues potser ens acabi beneficiant. En qualsevol cas no m'agradaria. Nosaltres ens presentarem als trenta municipis amb candidat i llista pròpia
Quin missatge transmet als seus caps de llista?
Un de molt coherent. Que treballin pel poble, per resoldre els problemes reals dels seus ciutadans i que ho facin amb missatges clars, responsables i assumibles deixant de banda debats estèrils d'identitat que no duen enlloc.
No hi haurà caps de llista paracaigudistes?
Reconec que trobar candidats a cadascun dels trenta municipis és difícil. No tothom vol encapçalar un projecte i posar la cara pel PP, malgrat que hauria de ser un fet del tot normal. En algunes poblacions, sobretot petites, hi ha por i ens han atacat les seus més d'una vegada. Malauradament, la llufa de l'anticatalanisme encara funciona. Tot i això, hem trobat gent vàlida vinculada d'una manera o una altra al poble pel qual es presenta. Prioritzem el coneixement profund del municipi més que no pas si hi dorm o no.
El PP ha compartit govern en aquest mandat amb CiU i PSC, però la majoria dels pactes amb la federació han acabat fatal
No pas per culpa del PP. El 2011 van passar de 29 a 50 regidors i les demandes per entrar a formar govern es van incrementar al Maresme. Érem una “parella” molt desitjada. Al final vam tancar set més el del Consell Comarcal i tots amb la força que va ser més votada. No vam fer cap pacte de perdedors, com a alguns els agrada. Vam fer pactes clars, defensant els nostres valors i buscant més els punts coincidents que no els divergents. Quan ens han fet fora dels governs ha estat per motius que res no van tenir a veure amb els acords signats i basats en el procés sobiranista. Nosaltres hem estat fidels, lleials i hem mantingut la paraula donada. A més, no permeten a ningú que posi en dubte la nostra catalanitat ni que reparteixi carnets de millor català perquè defensem una gran Catalunya, però dins d'una gran Espanya.
Però eren conscients que la situació del país amenaçava directament els pactes.
Nosaltres quan signem un compromís el signem conscients de voler complir-lo fins al final. Cert que poden passar moltes coses. Per exemple a Cabrils vam ser nosaltres que vam sortir del govern perquè no estàvem d'acord amb la manera de fer de CiU que va traspassar una línia vermella i a Llavaneres van fer fora l'alcalde i de rebot a nosaltres que no vam voler donar suport a un govern múltiple que s'ha vist que no funciona ni amb rodes.
Amb el PSC les coses han anat millor
Cert. Han estat més calmats i estables. Potser això vol dir alguna cosa de cara al maig... (riu)
A l'hora de fer pactes, doncs, descartem a CiU?
A l'hora de fer pactes tindrem en compte tot el què ha passat aquests quatre anys. No hi ha cap directriu en aquest sentit per part de la direcció nacional. Tinc la sort i l'orgull que des de Barcelona confien molt en el criteri del territori i els acords, si es fan, els lligarem des d'aquí.
Quins són els objectius prioritaris?
No vull enganyar ningú amb grans reptes a superar. Nosaltres tenim com a objectiu principal treballarem per superar els resultats del 2011 i perquè hi hagi representants del PP a tots els Ajuntaments de la comarca. Estic plenament convençut que ho podem fer. Com a segon objectiu ens plantegem obtenir un parell d'alcaldies i finalment, volem formar part del major nombre de governs possible perquè ens avala la lleialtat i la bona feina demostrada.
Com valora l'aparició de les noves formacions que critiquen els partits tradicionals?
És cert que els partits de tota la vida ens hem de reinventar a l'hora de fer arribar el nostre missatge a un major nombre d'electors. Ens fa falta més proximitat i més contacte amb els ciutadans sempre des de la humilitat i l'honestedat. Pel què fa a les noves forces, formen part del joc democràtic i em sembla perfecte que hi siguin presents sempre que s'adaptin a les normes establertes. Tot i això, és obvi que en situacions polítiques i econòmiques complicades com les actuals, el populismes i els radicalismes s'accentuen i al final es demostra que no tenen discurs.
Li fan por?
No. El ciutadà és prou intel·ligent per saber destriar entre la demagògia hipòcrita que només busca el rèdit electoral i la proposta treballada, realista i compromesa.
Hi ha hagut una radicalització del discurs del PP al Maresme?
Sincerament, crec que no. Ens definim com un partit coherent que el que vam defensar ahir, ho mantenim avui i ho defensarem demà. Cert que hi han hagut temes, com ara la immigració, en els quals nosaltres hem parlat clar, malgrat que a alguns no els hagi agradat escoltar les veritats que se'n deriven.
Quins són els temes irrenunciables?
Aniran molt en funció de les necessitats de cada municipi, però a nivell de comarca posem l'accent en la recuperació de l'activitat econòmica, la reducció de l'atur, la millora de la seguretat ciutadana, donar una resposta definitiva a la mobilitat garantint la gratuïtat de la C-32 pels maresmencs i traient la via del tren, la regularització real de la immigració i la construcció d'equipaments educatius dignes.
Són temes vells
Doncs això m'entristeix, perquè això vol dir que no hem avançat. M'agradaria no parlar-ne, perquè significaria que hem resolt mals endèmics a la nostra estimada comarca.

Carrera política des del 2003

Nascut a Pineda de Mar el 1969 es va formar a com a treballador tèxtil en una empresa del polígon industrial. Va entrar en política municipal de la mà de l'històric dirigent local Norbert Peláez. Regidor des de l'any 2003, va accedir a la presidència comarcal subtituint un altre històric, l'exalcalde de Llavaneres, Víctor Ros. És vicesecretari d'organització del

Partit Popular provincial des de juliol de l'any 2012 i es presenta per primer cop com a candidat de la formació a Pineda de Mar a les municipals del mes de maig.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

guerra a gaza

Hamàs, Fatah i dotze grups més acorden fer un govern d’unitat nacional

barcelona
política

Sánchez i Aragonès es reuniran demà a Barcelona en plenes negociacions per la investidura

barcelona
estats units

Harris ja té el suport de prou delegats per garantir-se la nominació presidencial

barcelona
política

Sánchez olora la derrota en estrangeria en un ple dens i en mans de Junts

madrid
europa

Alemanya i les lliçons del futbol

Berlín
Eduard Àngel Sànchez
Cap de l’oposició Amerencs pel Canvi

“Si el govern i l’oposició van a l’una, tot és molt més fàcil”

Amer
estats units

Kamala Harris guanya punts per ser la candidata demòcrata a la Casa Blanca

barcelona
regne unit

El ‘pla Ruanda’ dels conservadors va costar 830 milions d’euros

barcelona
política

Maragall deixa ERC per prendre “distància crítica” de l’afer dels cartells

barcelona