Política

CDC de la Bisbal no vol ni Dilmé ni Anglada, d'Unió

Acorden que cap militant de CDC vagi a la llista de CiU si la democristiana l'encapçala i l'històric regidor no renuncia a repetir

Els afectats no es volen pronunciar i el president comarcal de CDC ho veu comprensible

Font (CDC) ja va estar a punt de no votar Anglada com a alcaldessa

L'assemblea de militants de CDC a la Bisbal d'Empordà va acordar dimarts al vespre per unanimitat renunciar a formar part de la llista de Convergència i Unió a l'alcaldia de la Bisbal si aquesta és encapçalada per l'actual alcaldessa, Núria Anglada, i en forma part l'històric Xavier Dilmé, tots dos d'Unió Democràtica. La secció local de CDC ahir va assegurar que feia uns dies que Unió els havia advertit que “òrgans superiors convergents” avalaven la continuïtat d'Anglada i Dilmé. La secció local de CDC, però, s'aferra als acords del congrés de CDC que es va fer a Reus el 2012, en què es va aprovar que “una persona que exercís el càrrec d'alcalde tindria prioritat per repetir”, però subratlla que això només es considerava en els casos en què “s'hagués obtingut la majoria de vots en les anteriors eleccions, cosa que no succeeix en aquest cas”.

L'acord unànime de no anar en una llista que encapçali Anglada i que tingui Dilmé de candidat es basa en l'argument que els resultats han empitjorat per a la coalició des que no encapçala la llista cap candidat de CDC. “Els resultats han anat en clara davallada des que Unió les encapçala”, assegura CDC de la Bisbal. “S'ha passat d'obtenir 1.723 vots, amb sis regidors dels 13 regidors en total, a 628 vots amb tres regidors de 17 regidors en total en aquest darrer mandat”, se subratlla.

El president comarcal de CDC, Joan Català, que va assistir a una reunió de militants, va afirmar ahir que “poca cosa es pot dir davant la unanimitat de l'assemblea”. Català es va mostrar comprensiu amb la decisió i va afirmar que “Convergència a la Bisbal fa setze anys que està en una situació complicada i necessita una solució”. Va afirmar que el conflicte és ara en “instàncies superiors”.

El president de la secció local de CDC, Xevi Font, regidor a l'Ajuntament de la Bisbal amb Anglada i Dilmé, va afirmar que tenia el suport del partit: “Tant Pere Vila com Joan Català m'han dit que, al seu entendre, l'assemblea és sobirana.”

L'alcaldessa, Núria Anglada, i el regidor Xavier Dilmé, d'Unió, van declinar ahir fer cap declaració. Únicament van assenyalar que això ja estava “a mans de qui ha d'estar”, i ara s'esperen decisions. Fonts convergents asseguren que la decisió es portarà a altes instàncies nacionals de la coalició.

Les relacions en el grup de CiU a l'Ajuntament de la Bisbal d'Empordà han estat tenses durant tot el mandat. El moment més problemàtic es va viure en els dies previs a la presa de possessió de Núria Anglada com a alcaldessa, en compliment de l'acord de govern amb el PSC. El regidor de CDC i president de la secció local va amenaçar internament de votar contra Anglada, fet que podria haver donat l'alcaldia automàticament al cap de la llista més votada, en aquest cas Lluís Sais, d'ERC, que era a l'oposició. Perquè això no succeís, Unió va maniobrar i es va assegurar el vot del regidor del PP. Finalment, però, Font va acabar votant Anglada i no va passar res més.

Conflictes comarcals a la vista

Les tensions entre CDC i Unió al Baix Empordà s'estan estenent per la comarca i, amb el foc encès a la Bisbal, amenaça d'atiar-se. Pals és un dels fronts en els quals Unió està disposat a endurir la seva posició. El cap de llista, Sergi Brull, volia construir una llista amb una gran majoria de cares noves i no estava disposat a acceptar Lluís Jofra de número 3. Unió, en saber que Maite Servià (CDC) volia repetir, va fer un pas endavant i va anunciar Jofra. Això obligarà CDC de Pals a maniobrar amb habilitat. Aquest no és, però, l'únic front escalfat. A Sant Feliu de Guíxols, Unió no acaba de trobar la via d'entesa amb CDC, que rebutja –segons asseguren les files democristianes– massa possibilitats que se'ls plantegen. La pugna a Santa Cristina entre Jordi Oriol (Unió) i Josep Llensa (CDC) va pel camí d'enrocar-se. La batalla entre CDC i Unió al Baix Empordà està servida i els democristians no afluixaran.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia