Política

Tres de quatre són nous

vilajuïga · Entre les quatre candidatures que es presenten, tres aposten per nous caps de llista amb el repte de substituir l'històric alcalde, Pere Trias (ERC), que deixa pas a la renovació

La decisió de Pere Trias (alcalde per ERC des del 1992) de no tornar-se presentar a Vilajuïga ha provocat molts de moviments en aquest municipi. Tractant-se d'un poble relativament petit, una novetat d'aquestes eleccions serà que hi ha moviments de persones que s'han desplaçat d'una llista a l'altra, i totes les candidatures n'estan afectades.

Tres dels quatre candidats a substituir Trias són nous. Joana Cobo afrontarà el repte de mantenir el municipi a mans d'ERC i encapçalarà la llista com a independent. Cobo avança que el seu projecte es basarà en l'eix social, l'atenció a les persones i que vol reforçar l'àrea de Serveis Socials.

Joan Aguilar és l'únic candidat que actualment és regidor i que repeteix com a alcaldable. El 2011 Aguilar va ser elegit amb la candidatura PSC-PM, que va obtenir tres regidors. Aquesta vegada Aguilar encapçala la llista Junts X Vilajuïga, una llista que es manté sota el paraigua del PSC però que anuncia que estarà formada en un 90% per gent nova. Aguilar fa valer “l'experiència”, ja que remarca que serà l'únic candidat que ja és al consistori i que coneix la situació de l'Ajuntament de primera mà. CiU, que el 2011 va aconseguir un regidor, també es renova amb Jaume Palau; no és cap desconegut en la política local ja que s'havia presentat anys enrere, però amb altres sigles de partits. L'actual regidor de CiU, Xavier Canal, l'acompanyarà de segon.

La novetat a Vilajuïga serà la candidatura d'Assemblea per Vilajuïga, que encapçalarà Xavier Llorente, que va ser un dels portaveus de l'oposició a la MAT. Aquesta candidatura, que reivindica que no té cap vincle amb cap altra formació política, anteposa la democràcia directa, l'assemblearisme i se situa en l'òrbita de les “candidatures amigues” de la CUP, i de l'esquerra independentista.

Joana Cobo
ERC
Independent, és el primer cop que es presenta amb el repte de mantenir ERC al capdavant de l'Ajuntament.
Joan Aguilar
Junts X Vilajuïga.
És l'únic candidat que repeteix i que ja és regidor. És la candidatura a la qual dóna suport el PSC.
Jaume Palau
CiU.
Convergència i Unió també renova candidat amb Jaume Palau, i l'acompanyarà el regidor de CiU, Xavier Canal.
Xavier Llorente
Assemblea per Vilajuïga.
Conegut per haver estat un dels portaveus de la lluita contra la MAT, encapçala una llista pròxima a la CUP.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia