Política

QUIM MESTRE

NÚMERO 6 DE LA LLISTA DEL PSC A BARCELONA

“BComú té un gran risc d'inestabilitat”

“No he fet l'opció per ser regidor, sinó per participar en un projecte”

“Ha elaborat la llista amb un to molt personalista”

“El nucli dur de Guanyem vol fer un tall amb els governs d'esquerres”

Una fecunda militància
Nascut a Terrassa el 1960, és veí de Barcelona des del 1984. Ha estat militant d'ICV durant més de 30 anys, període durant el qual ha ocupat diversos càrrecs al partit com el de responsable d'organització. Regidor a l'Ajuntament de Barcelona des del 2007, va ser responsable de l'àrea de Drets Civils durant l'últim mandat del bipartit d'esquerres.

Després de deixar ICV i sumar-se a la llista del PSC a Barcelona, Quim Mestre analitza com ha estat aquest procés de trànsit no exempt de crítiques enfervorides.

Que l'ha empès a fitxar per la candidatura de Collboni?
Des del coneixement que tinc dels projectes de Barcelona en Comú i del que encapçala en Jaume Collboni, he arribat a la conclusió que aquest últim és el més solvent, rigorós i amb millor programa, i equip, per governar Barcelona.
No és, per tant, una decisió que obeeixi al fet que va ser vetat per Barcelona en Comú (BComú)?
El projecte de Barcelona en Comú es va començar a gestar abans de l'estiu de l'any passat. I des d'aleshores fins ara, mai, absolutament mai, ningú del que abans era Guanyem s'ha adreçat a mi per demanar-me res. Ni contrastar una opinió, o demanar un paper sobre les àrees que jo he seguit a l'Ajuntament. Res. I, alhora, he sabut que s'estava parlant amb altra gent per tenir coneixement del que és l'Ajuntament. Perquè el que tenen és molt limitat. Quan passa això no cal ser gaire espavilat per deduir que no es comptava amb mi, o que la meva opinió no interessava.
I per què no se l'ha volgut?
En el nucli dur de Guanyem, que és molt petit i gira al voltant d'Ada Colau, hi ha una voluntat de fer un tall amb el que han estat els 32 anys de governs d'esquerres de la ciutat. I quan veus tot això, i escoltes segons quins discursos i propostes, és fàcil veure que ni t'hi volen ni tu hi vols ser.
A banda, doncs, de discrepàncies polítiques hi ha un malestar més que evident amb les formes de procedir de Barcelona en Comú. És així?
Ada Colau fa un discurs de democràcia radical. Això és el que es diu. Però els fets són que la seva candidatura s'ha bastit a partir d'un equip tancat de 14 persones, que Colau ha validat persona a persona i on, de la mateixa manera que a alguns ha donat el sí, a altres els ha dit no. I jo, suposo, estic en aquest últim grup. Per tant estem en una llista tancada, amb un to molt personalista. En canvi per escollir els deu següents, s'ha fet un procés absolutament obert. I això contrasta. I sorprèn.
I si es dóna aquest cas, vostè veu factible d'entendre's amb aquesta candidatura després que se l'hagi acusat de trànsfuga o de voler aferrar-se a la cadira?
Per descomptat. Formar un govern vol dir posar-se d'acord en un programa. I això és factible. Possiblement serà més fàcil amb una part de Barcelona en Comú que amb l'altra. Perquè aquesta candidatura és una gradació d'actors molt diferents en tot, des del seu origen, l'experiència política o l'opinió i anàlisi sobre les coses.
A més, hi ha actors que es presenten en aquesta plataforma a les municipals, com ara ICV o Podem, que al cap d'uns mesos possiblement competiran entre si en unes altres eleccions com les catalanes. I, a més, ho faran per un mateix electorat. Per tant, Barcelona en Comú porta al seu si un gran risc d'inestabilitat interna. No sé si serà gaire sostenible en el temps.
Vostè finalment anirà de sis a les llistes i, segons algunes enquestes, vostè ho té difícil per sortir escollit. Està amoïnat?
No he fet l'opció per ser regidor, sinó per participar en un projecte. De tota manera crec que els resultats seran més bons que el que diuen segons quines enquestes.
Una prioritat per al proper mandat.
Imposar unes polítiques públiques que garanteixin que les desigualtats, que s'han accentuat durant el govern Trias, es corregeixin.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

ESTAT FRANCÈS

Macron no rellevarà Attal fins que no s'asseguri la governabilitat

BARCELONA
OTAN

Els líders de l’Aliança fan pinya amb Ucraïna a l’inici de la cimera

Barcelona
judicial

Alerta Solidària carrega contra l’Audiència Nacional per no amnistiar els CDR

barcelona
Estats Units

Augmenta la pressió sobre Biden perquè faci un pas al costat

Barcelona
ESTAT ESPANYOL

Iglesias demana presó per als caps polítics de l’espionatge a Podem

BARCELONA

Unes 300 persones es manifesten a Lloret contra la monarquia espanyola

LLORET DE MAR
Guerra a Gaza

Israel ordena evacuar tota la Ciutat de Gaza

Barcelona
política

Javi López serà un dels vicepresidents del Parlament europeu

barcelona

El regidor del PSC, Ángel Martínez, demana que es posi una pantalla per seguir la final de l’Eurocopa

GIRONA