Política

ICV força que una dona sigui la segona en el pacte amb MES

Per a la llista de Lleida, tot i que les converses es van trencar dijous i es van poder refer un dia més tard

La independent Noèlia Pena serà la segona a la llista electoral a Lleida de la coalició formada per Iniciativa per Catalunya-Verds (ICV) i Moviment d'Esquerres (MES).

Amb aquesta designació es tanca una crisi que dijous va comportar el trencament de les negociacions entre les dues formacions, tot i que ja havien anunciat públicament un acord des de mitjan març.

La raó d'aquest trencament era precisament el segon lloc i l'exigència d'ICV perquè fos una dona. La formació ecosocialista té aspiracions de treure més d'un regidor i vol que hi hagi més presència de dones. ICV, segons el seu cap de llista, Eduard Baches, volia cedir el segon lloc a MES sempre que aquest l'ocupés una dona, però MES pretenia mantenir el seu líder, Pep Mòdol, com a primera persona a la llista. Per aquest motiu i el retard a signar l'acord electoral definitiu van provocar el trencament de les negociacions.

Tot i això, hores després la pau va retornar i van pactar que MES ocupés el tercer, sisè i novè lloc de la candidatura, entre d'altres.

La paritat a les llistes, obligada per la normativa vigent, ja va trencar la possibilitat d'una llista unitària a Montblanc.

Pacte entre ERC i Avancem

D'una altra banda, el cap de llista d'ERC a Lleida, Carles Vega, va anunciar divendres que, continuant amb el pacte nacional entre les dues formacions, també a Lleida hi haurà acord amb Avancem. Vega va tancar el pacte amb la coordinadora local d'Avancem Lleida, Susana Roca. Així, aquest moviment també vinculat a persones escindides del PSC tindrà representants a la llista d'ERC.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.