Política

La Plataforma s'inscriu en la Junta Electoral com a “Guanyant Torrent”

Els candidats i candidates han signat un codi etic que preveu la remoció del càrrec i la devolució de l'acta

Amb objecte d'evitar possibles problemes d'inscripció, la plataforma ciutadana Guanyem Torrent ha optat per inscriure's davant la Junta Electoral amb el nom definitiu de “Guanyant Torrent” per poder concórrer d'aquesta forma a les eleccions municipals del diumenge 24 de maig.

La decisió ha estat presa pel Comité de Campanya, configurat des del passat dia 9 de d'abril, fòrum en què s'està acabant de perfilar el programa electoral i on es dissenya el contingut i els procediments, actes i propostes per fer més visible aquesta coalició que agrupa persones independents i militants i simpatitzants d'Esquerra Unida, Esquerra Republicana, Els Verds i Alternativa Socialista.

Pel moment, totes les persones que componen la candidatura votada pel 91,15% dels votants del passat 29 de març, han signat la totalitat del codi ètic. Un document flexible, dinàmic i concís, que haurà de concretar-se en un reglament operatiu, però que els obliga a ser transparents en la seua gestió, publicant desagregats totes les dades referents als ingressos i despeses.

La Plataforma Guanyant Torrent aposta per una despesa en campanyes electorals clarament austera i anuncia que no utilitzarà fundacions o altres entitats jurídiques per a finançar-se amb recursos i mecanismes poc transparents i/o amb objectius diferents als de la Plataforma.

Quan a la democratització de la representació política, la fiscalització i la rendició de comptes, les persones components d'aquesta llista ciutadana, accepten la censura i revocació en el seu cas, de regidores o regidors i càrrecs de lliure designació, per gestió dolenta o per incompliment flagrant i no justificat del programa.

També es comprometen a no accedir, durant un període mínim de 5 anys després d'haver desenvolupat la tasca o responsabilitat institucional, a càrrecs de responsabilitat en empreses creades, regulades, supervisades o que hagen estat beneficiàries d'un contracte municipal, dins de l'àmbit o el sector on ha desenvolupat la seua funció representativa. En cap cas s'ocuparan càrrecs en els consells d'administració d'aquestes.

En definitiva, hi ha el compromís de fomentar la participació directa de la ciutadania en la presa de decisions rellevants i en el posicionament polític de la Plataforma sobre temes estratègics i projectes d'impacte social, ambiental o urbanístic en la ciutat o barris, tenint en compte els principis de subsidiarietat i solidaritat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.