Política

Cosa de dos, a Santa Pau

L'actual alcalde i l'exalcaldessa es tornen a disputar la presidència de l'Ajuntament

Amb quatre anys, s'ha superat el període de durs enfrontaments

A Santa Pau, les eleccions del 2011 van clarificar i molt el mapa polític de l'Ajuntament, després d'uns quants anys convulsos i polèmics en aquest àmbit. ERC, sota una marca blanca, Units per Santa Pau, amb Pep Companys al capdavant, relegava a l'oposició amb un sol regidor de diferència la fins aleshores alcaldessa, Esther Badosa. Ara tots dos tornen a ser els caps de llista dels respectius partits, però, a diferència de l'altra vegada, Badosa es presenta sense el llastre dels anys en què va ser a les llistes del partit assembleari ara desarticulat Alternativa per la Garrotxa. Pep Companys també ha renovat la llista, amb diverses persones joves als primers llocs i creant un equip extens, de fins a dinou membres.

De fet, no és època d'alegries pressupostàries i, per tant, els programes giren a l'entorn de propostes per potenciar els equipaments i serveis existents, els flamants com el nou consultori mèdic i el nou local de joves i els ja existents com les instal·lacions del poliesportiu. L'eficiència energètica als equipaments municipals i la millora del servei de recollida i tractament de deixalles és una altra de les grans apostes per reduir costos i per evitar problemes com els que hi ha hagut aquest mandat en alguna de les àrees de recepció de deixalles.

La principal aposta de Junts per Santa Pau i de CiU és la participació ciutadana. I, en el cas dels primers, preveuen la creació d'una regidoria dedicada expressament a fomentar-la. I és que tots dos partits volen que els projectes col·lectius que s'impulsin durant el pròxim mandat siguin el màxim de debatuts i consensuats amb els veïns del poble. Amb regidoria o sense, doncs, el nou Ajuntament apostarà per millorar la comunicació amb els veïns perquè estiguin informats i fomentar així la seva implicació.

Pep Companys
JUNTS PER SANTA PAU-AM.
Va liderar la llista d'independents que té el suport d'ERC en els comicis anteriors i va guanyar. Durant aquest primer mandat a l'alcaldia, no ha tingut grans polèmiques i s'han superat els durs enfrontaments polítics d'altres èpoques. Ha hagut de gestionar temes com ara l'alentiment del projecte del castell medieval i ha desenvolupat una zona industrial.
Esther Badosa
CiU.
En les eleccions passades, va ser cap de llista de CiU, amb qui després dels comicis del 2007 havia fet coalició. Aleshores, ella estava a Alternativa per la Garrotxa i va poder governar amb el suport dels convergents. Va acabar sent la número u de la federació com a independent, perquè no va fructificar el procés de reformulació que Alternativa per la Garrotxa va fer a escala comarcal.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia