Política

Austeritat forçosa, comuna amb MES

Les agrupacions d'electors afronten la campanya sense els recursos dels partits

Ideen fórmules imaginatives, igual que molts escindits del PSC

“No tenim ni un duro per a la campanya”, sentencia el cap de llista de Junts per Palamós, un escenari compartit amb l'agrupació de Pals, però també amb tots els partits que no van obtenir representació el 2011, com ara les llistes de MES i Avancem, amb edils escindits del PSC que afrontin els comicis en solitari, a Sant Feliu, Calonge o Santa Coloma de Farners. Tot i això, les candidatures tenen assumit que competeixen en inferioritat respecte als partits amb regidors electes, que reben diners públics, o les llistes que es presenten sota les sigles dels partits grans, que els aporten una suma econòmica a fons perdut a canvi dels vots que cada poble aporta a les eleccions indirectes dels consells comarcals i la Diputació.

A Palamós, Reixach explica que van fent amb les petites aportacions i treball voluntari dels simpatitzants. Una fórmula similar a la de Trias, que hi veu “una oportunitat” per replantejar dinàmiques. A Compromís amb Girona també han aguantat amb les aportacions i dedicació dels membres i el voluntariat dels simpatitzants. Per Sant Jordi, sortiran al carrer a vendre roses i ja tenen prevista una arrossada popular i alguns concerts, avança Villareal.

Tots ells compten penjar menys cartells als fanals i esprémer les xarxes socials i el correu electrònic al màxim. La cobertura mediàtica, regida o ponderada pel criteri de representativitat, tampoc no els jugarà a favor. I els enviaments de propaganda a totes les bústies semblen una utopia. Alternatives són els actes públics –a Pals reclamen un debat de caps de llista–, reunions amb entitats i grups petits, o activitats diferencials. Fa poques setmanes, Junts per Palamós va fer una festa holi primaveral a l'estil hindú llançant pols de colors al carrer.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia