Política

Llensa accepta el 3 d'UDC i clou la crisi de CiU a Santa Cristina

L'entrada de Jordi Garcia fa córrer la llista cap avall i Unió hi dóna el vistiplau

L'alcalde de Santa Cristina d'Aro, Josep Llensa, ha acabat cedint i divendres a la tarda es va avenir, després d'una reunió amb el president comarcal de Convergència, Joan Català, a posar el president cristinenc d'UDC, Jordi Garcia, al tercer lloc de la pròxima llista de CiU, que demà, confirmava ahir Català, quedarà registrada davant la junta electoral a la Bisbal.

Garcia havia d'ocupar inicialment el segon dels llocs reservats als socialcristians en la candidatura, però el fet que el cap de llista inicial d'UDC, el regidor Jordi Oriol, fos vetat per Llensa arran de les seves discrepàncies públiques, van fer que l'executiva comarcal exclogués Oriol en pro del consens.

Pugna posterior

L'alcaldable, però, havia posat al tercer lloc de la llista una militant acabada d'afiliar a Unió, i defensava que si introduïa canvis el compliment dels criteris de paritat quedava compromès. Però al final ha acceptat els retocs pel risc que UDC negués el suport a la llista i l'agrupació d'electors Junts per Santa Cristina concorregués apadrinada per un dels partits de la federació. L'altre nom proposat per la militància local d'Unió, Jordi Congost, anirà desè.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia