Política

ERC i el sí per Barcelona

Alfred Bosch presenta els noms d'una llista que considera optimista i la millor per governar

El candidat del PP diu que demolirà Can Vies si entra al govern

Alfred Bosch defineix la candidaturacom la llista “de talent, creació i justícia”

Alfred Bosch, candidat d'ERC a l'alcaldia de Barcelona, va reunir ahir en un migdia primaveral i en un espai tan representatiu com el parc de la Ciutadella l'equip que li dóna suport en la cursa per l'alcaldia de la capital catalana. Els republicans concorren a les eleccions amb un grapat de companys de viatge com són Moviment d'Esquerres (MES), BCN Ciutat Oberta, Avancem i Catalunya Sí i membres de tots ells formen part de la llista que tanquen el jutge Santi Vidal i l'exconseller socialista i fundador de MES, Ernest Maragall. Bosch va definir la proposta com una candidatura “de talent, creació i justícia i la millor llista per guanyar i per governar Barcelona”. L'alcaldable republicà, que va insistir en l'optimisme que envolta “la llista del sí”, va assegurar que era “un privilegi enorme” anar al capdavant d'un grup de persones que representen “la Barcelona optimista, neta i sobretot socialment justa”. Entre els noms destacats que integren la llista i dels quals el candidat en va fer esment hi ha Santiago Lapeira “degà dels cineastes, que ens aporta la creativitat”; Maria Buhigas “l'arquitecta de l'urbanisme social”; Jordi Castellana –“jove economista, d'aquí a uns anys en sentireu a parlar”–; “la bona gestió” de Gemma Sendra i l'experiència de tres consellers de districte: Montse Benedí, Trini Capdevila i Jordi Coronas.

Precisament ha estat Ernest Maragall qui va haver de substituir el president d'ERC, Oriol Junqueras, en l'acte de presentació de la llista republicana que amb la plataforma Junts per Pineda, a Pineda de Mar, donen suport al projecte del regidor i també diputat, Pere Aragonès. Aragonès va defensar una llista “preparada i que és un reflex de la diversitat del municipi”.

Un altre dels candidats a l'alcaldia de Barcelona, el popular Alberto Fernández Díaz, va aprofitar una visita al barri de Sants per qualificar de “vergonyós” que l'actual alcalde, Xavier Trias (CiU), “frenés la demolició de Can Vies”, que “un any després continuï en peu” i que “els radicals i els violents s'hagin burlat” del consistori. Així, es va comprometre que “una de les primeres mesures” que prendrà si arriba a l'alcaldia serà demolir el centre ocupat de Can Vies i ha afegit que ell no cedirà “davant els radicals”. Fernández Díaz va lamentar també que “Xavier Trias utilitzi l'Ajuntament i els diners públics per fer campanya”.

De la seva banda, els membres de la candidatura de la CUP-Capgirem Barcelona van convocar ahir una jornada de treball a la plaça Revolució que amb el nom Amb les nostres mans es va dedicar a la fabricació dels diferents materials de campanya i paral·lelament hi va haver animació infantil i musical i la intervenció de la cap de llista, María José Lecha. Avui hi ha previst un acte eminentment polític al Casinet d'Hostafrancs, al districte de Sants-Montjuïc, amb la participació de Lluïsa Pahissa i Marc Santasusana, candidats a consellers d'aquest districte, Óscar Simón, santsenc que ocupa el número 5 de la llista, i de Lecha.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

guerra a gaza

Hamàs, Fatah i dotze grups més acorden fer un govern d’unitat nacional

barcelona
política

Sánchez i Aragonès es reuniran demà a Barcelona en plenes negociacions per la investidura

barcelona
estats units

Harris ja té el suport de prou delegats per garantir-se la nominació presidencial

barcelona
política

Sánchez olora la derrota en estrangeria en un ple dens i en mans de Junts

madrid
europa

Alemanya i les lliçons del futbol

Berlín
Eduard Àngel Sànchez
Cap de l’oposició Amerencs pel Canvi

“Si el govern i l’oposició van a l’una, tot és molt més fàcil”

Amer
estats units

Kamala Harris guanya punts per ser la candidata demòcrata a la Casa Blanca

barcelona
regne unit

El ‘pla Ruanda’ dels conservadors va costar 830 milions d’euros

barcelona
política

Maragall deixa ERC per prendre “distància crítica” de l’afer dels cartells

barcelona