Política

Tres llistes per tancar una etapa

Amer · Conscients de les tensions que han provocat en els últims anys els problemes urbanístics, els partits aposten per posar gent nova a l'Ajuntament

Com en les eleccions anteriors, el 24 de maig els votants d'Amer podran triar entre tres llistes per governar el municipi, totes tres amb candidats nous. CiU, que governa actualment, torna a presentar una dona com a candidata a l'alcaldia. Maria Rosa Vila, que va ser regidora en el mandat anterior, pren el relleu d'Alba Serra, que a mig mandat va dimitir i va ser substituïda per Albert Plana. La llista de CiU, seguint en part la tendència de la coalició en molts altres municipis, s'ha renovat del tot, fet que pot contribuir a deixar enrere les tensions que hi ha hagut en els últims mandats entre govern i oposició. Dels regidors actuals, només el de Joventut i Festes, Xavier Castelló, continua a la llista. Per Vila, els problemes urbanístics han centrat massa el dia a dia a Amer, i s'ha de continuar treballant per deixar-los definitivament enrere.

També la llista d'ERC es presenta renovada, amb la substitució de Xavier Targa per Salvador Clarà. En les eleccions anteriors ERC va treure 86 vots menys que CiU, i Clarà, tècnic turístic, aspira “a la majoria absoluta”. Altres membres de la llista d'ERC, del segon al cinquè lloc, són Albert Sau, Mari Carmen Romero, Pere Clermont i Laia Masó.

La tercera llista que es presenta per governar és Junts per Amer (JA), que encapçalarà l'exregidor d'ERC Moisès Garcia, actualment regidor no adscrit. Els membres de la llista, del segon a l'onzè i per aquest ordre, són: Jordi Corominas, Carme Albó, Anaïs Font, Núria Plana, Manel Caballero, Joan Molins, Quim Vila, Josep Rovira, Pau Feixes i Carme Espígol. Grup, ni tan sols llista, un grup de gent que pugui treballar en equip i el que vagi al capdavant serà un regidor. Moisès Garcia no vol parlar d'“alcaldable”, posa l'èmfasi en l'equip, i creu que el primer que s'ha de fer és “obrir l'Ajuntament de bat a bat”. “I no volem fer-ho sols, estem oberts a treballar amb onze regidors, hi creiem, però si no fem una tercera aposta aquest canvi no arribarà”, opina.

Maria Rosa Vila
CiU.
Va ser regidora en l'anterior mandat, però és el primer cop que és cap de llista. Té una impremta al municipi i aspira a girar full amb una llista renovada.
Salvador Clarà
ERC.
Es presenta també amb una llista completament nova, en una aposta clara del partit per tancar el període de relacions tenses al consistori.
Moisès Garcia
Junts per Amer.
Administratiu i actor de teatre, va ser regidor d'ERC, va passar a no adscrit i ha decidit muntar una candidatura independent.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia