Política

CiU es queda sense llista a Argentona per disputes internes entre els dos socis

CDC rebutja com a número tres el candidat d'Unió i esgota el termini per formalitzar la candidatura

L'alcalde anuncia que plegarà de Convergència deprés de prop de 25 anys com a militant

CiU no es presentarà a les eleccions municipals a Argentona per primera vegada des de l'arribada de la democràcia. L'enfrontament entre l'alcalde convergent, Ferran Armengol i el regidor d'Unió, Manel Cruz, sobre el lloc que havia d'ocupar aquest últim sa la llista ha tibat tant la corda que s'ha acabat trencant. Dilluns a la mitjanit s'acabava el termini per formalitzar les candidatures i deu minuts abans de l'hora les direccions de les dues formacions decidien sacrificar la proposta encapçalada per Armengol, tal i com va avançar el portal Argentona Comunicació.

L'alcalde es va mostrar ahir molt dolgut amb la decisió del seu partit. “Han llençat per la finestra dotze anys de bona feina, de clima d'entesa i de projectes realitzats per millorar el municipi”, va apuntar i va afegir “ha pesat més la relació d'amistat del regidor amb el president comarcal d'Unió que no pas el treball de tot el grup”. Ferran Armengol recorda que des del començament ja es va advertir a CiU que no es volia que Cruz ocupés el número 3. “Qualsevol altre membre d'Unió hagués estat acceptat, però no volíem algú que s'ha mantingut sempre al marge de l'equip”, va dir i va reiterar que no es tractava d'un problema amb UDC, “sinó d'un problema amb Manel Cruz”.

Armengol avança que té la intenció de plegar del partit després de prop de 25 anys de militant. i afegeix que en l'assemblea de militants prevista per avui no descarta que altres membres de la candidatura segueixin el seu camí.

Relació tibant

De la seva banda, el mateix regidor admet que les relacions amb l'alcalde han estat tibants des de principi del mandat quan Unió va acabar imposant-lo com a número 3 malgrat el rebuig manifestat. “L'alcalde ha volgut manegar CiU a la seva manera i la situació li ha acabat esclatant a les mans, perquè no esperava que des de més a dalt li marquessin la línia vermella”, comenta Cruz que defensa la feina feta a l'Ajuntament des de les àrees que dirigeix i afirma que no vol “fer sang” de la situació creada.

El regidor explica que Unió ja disposava d'una llista alternativa que pogués substituir la proposada per Armengol “amb l'objectiu de no haver de renunciar a què CiU d'Argentona pogués concórrer en els propers comicis”. Una llista, però, que no va acabar obtenint el suport de la direcció nacional de CDC. Cruz considera que “aquest suïcidi col·lectiu que ha provocat l'alcalde” ha donat una imatge “nefasta i molt trista de CiU als votants d'Argentona”. Manel Cruz avança que s'està plantejant treballar en un projecte polític nou de cara al 2019.

Proposta de CDC

A nivell comarcal, el president d'UDC. Guillem Aresté manté que Manel Cruz ha defensat els interessos d'Unió en el municipi. “La llista la va fer l'alcalde sense comptar per res amb el nostre regidor i li va oferir el número 7 quan ja havíem acordat que aniria de 3”, recorda. Aresté avança que es van esmerçar molts esforços per trobar una solució, però l'escenari “estava molt crispat”.

Tant és així, que segons el president comarcal, des de CDC d'Argentona es va aprofitar l'acte de divendres passat de presentació del candidat de Mataró, Quim Fernández, amb el president Artur Mas per proposar a l'actual regidora d'Unió de Benestar Social de l'Ajuntament de Mataró, Olga Ortiz, que té el lloc 20è a la candidatura de Fernández perquè ocupés el lloc a Argentona que reclamava Cruz. Olga Ortiz va voler ahir desmarcar-se d'aquesta afirmació. “Ni afirmo ni desmenteixo res perquè es tracta de converses que pertanyen a l'àmbit intern dels partits”, va precisar.

Finalment, el president comarcal de CDC, el també diputat Josep Morell, lamenta “profundament” que no s'hagi arribat a una entesa amb Unió a Argentona. “'S'ha fet tot el possible per arribar a un acord, però les posicions eren molt tancades i no ha estat possible“, diu i afegeix que “la feina de l'alcalde i el seu equip ha estat molt satisfactòria i a CDC ens entim orgullosos de comptar amb gent així”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Els nostres subscriptors llegeixen sense anuncis.

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia