Política

Guanyant Torrent denuncia l'oblit mediambiental de l'Ajuntament de Torrent

Les àrees d'esplai del terme municipal ratllen el perill sanitari i de salubritat

La coalició denuncia la manca de consideració de l'Ajuntament amb els usuaris

A més de la denúncia realitzada davant la Fiscalia, el Seprona i la Confederació Hidrogràfica del Xúquer pels abocaments incontrolats de la granja de la partida del Pampo, Guanyant Torrent posa ara l'accent sobre les dues àrees d'esplai existents als vessants del Vedat i que van estar dissenyades com a punts verds en anterior legislatures.

Tot i limitades en superfície, podrien cobrir la missió de ser llocs d'oci i distracció per als qui no tenen mitjans ni lloc on anar a berenar o a fer-se una paella amb la família o amb les amistats. Es tracta de la zona d'espai recreatiu “La Marxadella” i “La Canyada del Conill”, totes dues en lamentable estat d'abandó.

La primera d'elles, la de la Marxadella, disposa d'arbres afectats de “raquitisme”, un terreny pedregós, xiprers secs o moribunds a mode de tanca exterior, uns paellers bruts, que semblen fer de magatzem de pedres en la part inferior, dues aixetes amb un frontis brut, “asquerós”, on s'ha de ser molt atrevit per entrar i prendre aigua, unes piques per a llavar la vaixella emprada, negres a causa de les capes de greix que han acumulat, uns serveis que de cap manera conviden a fer qualsevol necessitat fisiològica, una tanca en procés de desaparició en alguns llocs que farà dubtar els pares i mares que vulguen deixar anar els seus fills i filles (l'àrea està a la vora d'una carretera amb molt de trànsit).

Hi ha un xicotet camp de futbol i dins d'ell hi ha una mini pista de basquet on, aquells que juguen qualsevol partit, han d'anar a dutxar-se a casa, la qual cosa ja és motiu suficient com per a convidar a la inactivitat dels més esportistes.

La segona zona, “La Canyada del Conill”, amb més terreny que la zona de la Marxadella però amb problemes molt semblants, s'observa com als dos costats del carrer hi ha xalets amb matolls de xiprer ben retallades, elegants palmeres, tanques de colors vistosos, fanals a la voravia o a l'interior de les cases, etc. però quan s'arriba a l'espai, el visitant es troba amb un mur voltat de brossa, amb pins que demanen una poda des de fa anys, les branques dels quals esdevenen un reclam perquè hi haja un incendi, amb paellers i bancs per cuinar, tan bruts o més com els existents a l'àrea de “La Marxadella,” piques en estat lamentable de brutícia i serveis que fan por. Hi ha una dutxa generalment impracticable, que val més no intentar-ho pel que es puga enganxar.

Possiblement l'Ajuntament ha volgut mantenir en estat verge aquest tros de muntanya, però el que ha aconseguit, a base d'oblit, és un espai selvàtic. Per a Guanyant Torrent, “sembla que l'Ajuntament no té en gran consideració els usuaris d'aquestes dues àrees”. Contrasta el fet que, enfront de la zona de “La Marxadella”, es troba el gran descampat, de Metrovacesa, on s'enllumena els matolls existents des que comença a enfosquir fins l'amanèixer del dia següent, però als espais recreatius esmentats, no disposa de cap mena d'il·luminació, amb la qual cosa, allò d'anar a sopar o passar una vetllada a la fresca a l'estiu, resulta més que impossible, a no ser que s'agafe el cresol o un grup electrògen.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia