Política

L'alcalde de CiU ja és el cap de llista d'ERC d'Argentona

La junta electoral accepta incorporar Ferran Armengol i dos membres més de CDC a la candidatura

Manel Pérez, alcaldable inicial d'ERC, queda fora “per error”, segons diu el partit

La junta electoral de Mataró ha donat finalment el vistiplau als canvis proposats des d'ERC d'Argentona d'incorporar l'actual alcalde de CiU, Ferran Armengol, com a cap de llista de la candidatura republicana en substitució de Manel Pérez. Ahir es van publicar en el Butlletí Oficial de la Província (BOP) les candidatures definitives, que, en el cas d'ERC d'Argentona, també inclou dos membres més de Convergència que ocuparan els llocs cinquè i sisè: Montserrat Cervantes i Marc Zaragoza. Tot i això, en la llista publicada no hi figura Marc Pérez, que havia d'ocupar el número 2; en el seu lloc hi apareix Pere Mora, que, segons la proposta dels republicans, és el número 3. Un número 3 on ahir es llegia el nom de Carles Martínez, un dels membres de la llista que havia renunciat al càrrec per deixar lloc als militants de Convergència incorporats.

El mateix Martínez, secretari d'organització d'ERC a Argentona, va assegurar que la desaparició de Manel Pérez com a número 2 “és un error”. “Nosaltres vam presentar dins del termini i correctament els noms i els llocs que ocupen a la candidatura; per tant, l'equivocació prové de la junta electoral”, precisa. Martínez afirma que la formació té un termini de 48 hores per resoldre l'error. “Que ningú faci segones lectures. El cap de llista d'ERC a Argentona és Ferran Armengol i el número 2, Manel Pérez”, va dir.

La confirmació oficial que l'actual alcalde convergent del municipi encapçalarà la candidatura republicana ha estat acceptada sense problemes per la direcció comarcal d'ERC. La seva presidenta, Blanca Ardell, destaca que “s'ha respectat en tot moment l'autonomia de
la secció local” a l'hora
de confeccionar la llista. “Qualsevol incorporació que vulgui sumar al projecte d'Esquerra és benvinguda”, va dir, tot i reconèixer que la situació viscuda a Argentona “no és gaire habitual i sí fruit d'un seguit de casualitats, però en tot cas no ens oposarem a la proposta”.

Continuar amb CDC

L'alcalde d'Argentona i ara cap de llista d'ERC, Ferran Armengol, va defensar novament ahir la “legitimitat” del pas fet al municipi. “No vam poder fer llista per divergències amb Unió i hem decidit anar amb ERC per garantir i visualitzar la feina de CDC en els propers quatre anys”, puntualitza.

Per Armengol es tracta d'una decisió “natural” ja que es resol en l'àmbit local la proposta de llista conjunta de les forces sobiranistes “que al seu moment va propugnar el mateix president Mas i que Lluís Corominas recomana a l'hora de prioritzar pactes postelectorals”. “Durant quatre anys hem compartit govern i hem tirat endavant el mateix projecte de poble i hem defensat el mateix projecte de país”, manté.

L'alcalde assenyala que no vol renunciar a les sigles de CDC i que es planteja una campanya electoral en què siguin presents al costat de les d'Esquerra. “Les circumstàncies ens han portat a entrar en una llista ja feta, però en el fons treballem com una coalició i no estem fent res contra natura”, insisteix l'alcaldable.

LA FRASE

Les circumstàncies ens han portat cap a una llista ja feta, però en el fons treballem com una coalició
Ferran Armengol
Alcalde d'Argentona per CiU i alcaldable d'ERC

Una aliança no autoritzada

Fonts de Convergència van recordar ahir que el partit “no ha autoritzat cap aliança ni cap llista conjunta amb ERC ni a Argentona ni enlloc”, i que la formació està estudiant com resoldre una situació “anòmala”. Les mateixes fonts recorden que hi va haver la decisió oficial de no presentar llista de CiU al municipi maresmenc per discrepàncies entre l'alcalde i qui havia d'anar de número tres, el representant d'Unió, Manel Cruz. “Els estatuts del partit diuen ben clar que cap militant de Convergència pot ser càrrec electe per cap altra formació política ni pot presentar-se per cap altra candidatura electoral”, remarquen. Tot i això, assenyalen que de moment s'està estudiant el cas i que no hi ha res decidit.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia