Política

La Sindicatura de Comptes detecta vint irregularitats recurrents en els consorcis i les empreses de l'àmbit sanitari

Adjudicacions de serveis a dit, manca de control pressupostari i indemnitzacions injustificades, entre d'altres

Un informe de la Sindicatura de Comptes ha detectat fins a vint irregularitats recurrents en els consorcis i les empreses privades de l'àmbit sanitari.

Entre d'altres, parla d'adjudicacions de serveis a dit, sovint a empreses participades per directius dels propis consorcis; de manca de control pressupostari; de sous injustificadament elevats als alts càrrecs, o d'indemnitzacions no justificades a exdirigents de les empreses.

Bona part dels consorcis ni tan sols ha enviat els comptes perquè fossin fiscalitzats per la Sindicatura.

El grup d'ICV-EUiA havia reclamat l'informe a la Sindicatura després que la comissió d'investigació sobre l'àmbit sanitari acabés “en fals”, amb unes conclusions pactades per CiU i ERC que van obviar les presumptes irregularitats del model. Els ecosocialistes el faran arribar ara a l'Oficina Antifrau.

Segons el diputat David Companyon, conclusions com les de la Sindicatura evidencien l'opacitat dels consorcis sanitaris. “L'important és que per primera vegada tenim un informe de la Sindicatures de Comptes en el qual es veu clarament quines són de manera continuada totes les irregularitats. Ara demanarem a la Sindicatura que ens faci un estudi per determinar quin seria el marc normatiu per aturar d'una vegada aquestes irregularitats”, ha indicat. “Ens trobem en un espai absolutament d'impunitat davant de pràctiques que tenen per objecte saltar-se el control del diner públic”, ha afegit.

L'informe es basa en l'anàlisi dels comptes de sis grans empreses sanitàries: el Parc Taulí de Sabadell (2008-2011), el Consorci Sanitari de Terrassa (2009-2010), el Sistema d'Emergències Mèdiques (2010-2011), l'Institut Català d'Oncologia (2009-2010), el Consorci Sanitari Integral (2009-2011) i la Corporació de Salut del Maresme i la Selva (2009-2011).



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia