Política

L'exalcalde Masagué esgota totes les vies per salvar la llista

Ha presentat un recurs d'empara al TC perquè Units per Torredembarra pugui concórrer a les eleccions

Esgotarà fins a l'última oportunitat jurídica per poder tornar a aspirar a l'alcaldia de Torredembarra. Daniel Masagué, l'exalcalde que continua imputat pel cas de corrupció que l'estiu passat va esquitxar el consistori que encapçalava, ha presentat un recurs d'empara al Tribunal Constitucional per tal que la seva candidatura –Units per Torredembarra– pugui concórrer a les eleccions del 24 de maig.

Dimarts passat, la junta electoral del Vendrell va excloure la llista de Masagué –arran de la impugnació que hauria presentat una altra llista– perquè, segons la resolució, la formació Units per Torredembarra no constava inscrita ni com a partit ni com a agrupació d'electors, amb la corresponent acreditació de signatures, i que no se'ls havia pogut requerir la informació necessària per solucionar els defectes de forma. Masagué va treure importància a la negativa i va dir que únicament els faltava adjuntar una adreça de correu electrònic a la documentació. Per seguir el procediment jurídic, divendres van presentar un recurs contenciós administratiu. Però ahir la junta electoral del Vendrell va confirmar a aquest diari que el Jutjat Contenciós Administratiu ha desestimat el recurs d'Units per Torredembarra i dóna la raó a la junta electoral. Amb això, la llista quedaria fora de la cursa electoral. Però li queda encara un últim tret: ahir mateix, la formació que lidera Masagué va fer servir el seu dret de presentar un recurs d'empara a Madrid.

L'exalcalde, que va ser detingut el juny de l'any passat i va dimitir del càrrec mentre era a la presó provisionalment, es mostrava ahir confiat de poder aspirar a la reelecció: “Està tot resolt i estem segurs que ens podrem presentar; per això no aturem res”, va dir. De fet, manté per avui l'acte de presentació pública de la seva candidatura, previst per dos quarts de nou del vespre. Alguns dels membres de la llista repartien fullets ahir per convidar els torrencs a assistir-hi.

LA FRASE

Tot està resolt i estem segurs que ens podrem presentar a les eleccions; per això no aturem res
Daniel Masagué
Candidat d'Units per Torredembarra


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.