Política

Expedient a la família de la candidata d'ERC a Forallac

El govern de CiU li detecta un cobert sense llicència i Puig hi veu “interès electoral”

L'Ajuntament de Forallac ha incoat un expedient de disciplina urbanística per l'edificació d'un cobert metàl·lic, l'estesa d'una tanca metàl·lica i una escomesa d'aigua “sense haver obtingut la preceptiva llicència municipal” en una parcel·la que pertany a la família de la cap de llista de Tots Som Forallac-ERC, Marta Puig. Segons un informe de l'arquitecte del consistori, “les obres i instal·lacions són manifestament il·legalitzables” i estan executades en sòl no urbanitzable inscrit en la zona del pla d'espais d'interès natural protegits (PEIN) de les Gavarres.

Puig defensava ahir que la finca, situada al carrer Fitor de Fonteta, no li pertany –“és propietat de la meva mare, no pas meva”, deia– i que disposa de llicència per a activitat ramadera del Departament d'Agricultura per criar-hi dos animals. La cap de llista d'ERC explicava ahir que ordenaran desmuntar els elements, i argumentava que “és només una estructura metàl·lica prefabricada” que volien destinar a cobert, però no feta amb parets d'obra ni amb finalitats residencials, i que no cal enderrocar.

“Interès electoral”

Puig veia un “interès electoral” en l'expedient, mentre que l'alcalde, Josep Sala (CiU), diu que l'any passat, quan es van formigonar els fonaments del cobert, ja van advertir que havien de demanar permís per fer l'obra. L'expedient es va iniciar després que a principis de març se sol·licités permís per a la instal·lació d'un comptador d'aigua potable. I el govern local, a més de denegar-lo, va detectar que s'havien fet les altres actuacions sense llicència.

Sala ha traslladat l'afer als agents rurals i al Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural perquè determinin quines accions cal prendre, i sosté que no pot “mirar cap a una altra banda” perquè si el consistori no actua també el podrien acusar de prevaricar. Però la notícia –a banda de la denúncia presentada per SOS Empordanet contra l'alcalde a la fiscalia pel projecte avortat de la planta de residus– acaba d'escalfar una campanya local en què només competiran les dues llistes: CiU i Tots Som Forallac-ERC.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia