Política

Troben morta al Nepal la senderista desapareguda

Roser Palau, de Vilassar de Dalt, havia viatjat a la zona a fer tresc

Encara hi ha vuit espanyols sense localitzar

La jove de Vilassar de Dalt, Roser Palau, va ser trobada morta a Langtang (Nepal), una zona freqüentada per senderistes i molt afectada pel terratrèmol que va sacsejar el país asiàtic fa onze dies. La noia havia viatjat al país a fer tresc en aquesta parc nacional on els equips de rescat han trobat en els darrers dies més d'un centenar de cossos. Palau, que un dia abans del terratrèmol va enviar un correu electrònic dient que estaria uns dies en una zona de muntanya sense cobertura, va sortir el 25 d'abril a les 07.30 hores a fer una volta per la zona perquè no volia anar en grup, va explicar el seu pare fa uns dies, que va afegir que des d'aleshores ja no van saber res més d'ella. L'alcalde de Vilassar de Dalt, Xavier Godàs, assegurava que el pare de Roser Palau havia confirmat a l'Ajuntament que s'havia localitzat el cadàver de la seva filla.La jove era quiromassatgista i estava especialitzada en massatge tailandès. De fet, havia visitat Tailàndia abans de fer el salt al Nepal. La repatriació del cos de la dona tindrà lloc “amb la major brevetat possible”, segons un comunicat del Ministeri d'Afers Estrangers.

El terratrèmol, que es va produir dissabte 25 d'abril ha deixat més de 7.000 morts i segons les informacions del Ministeri, encara hi ha vuit espanyols que no s'han pogut localitzar. L'operatiu de rescat desplegat a Langtang, a la frontera del Tibet, va continuar ahir encara que va haver de ser interromput per una forta tempesta que amenaçava l'estabilitat del terreny i posava en risc la seguretat dels efectius. La Guàrdia Civil manté dos equips, un a la part alta de la vall (a Kyanjin Gompa, a 3.800 metres d'altitud) i un altre a la part baixa de Langtang, on se suposa que hi ha sis alpinistes desapareguts. En les darreres hores la xifra de ciutadans de l'estat no localitzats al país de l'Himàlaia s'ha reduït de tretze a vuit. El terratrèmol de 7,8 graus de magnitud a l'escala de Richter ha estat el major registrat al Nepal en 80 anys i el pitjor a la regió en una dècada.

Queixes dels familiars i alpinistes

Dos muntanyencs d'Àlaba que es trobaven al Nepal quan es va produir el terratrèmol, i que ja han pogut tornar a casa, i el germà d'una dona de Cantàbria desapareguda durant el sisme van criticar al consolat en el país tibetà per la desprotecció i al govern per la falta d'informació. Els esportistes de Vitòria, Aitor González Pérez i Patxi Peña Sagastuy van denunciar la desprotecció i el retard de la reacció del consolat espanyol a l'hora de gestionar la seva tornada a casa, en comparació amb els consolats de Dinamarca o Noruega. Els dos bascos es trobaven al Nepal per recórrer la reconeguda travessa del Langtang.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estat francès

La macronista Braun-Pivet és reelegida presidenta de l’Assemblea Nacional

barcelona
Política

Mor Salustià Monteagudo, exalcalde de Cabrera d’Anoia

Estat espanyol

Begoña Gómez impugna que el jutge investigui la seva relació amb la Complutense

Barcelona
política

Reclamen a Andorra noves comissions rogatòries per Rajoy i excol·laboradors seus

barcelona
Europa

Starmer vol “reiniciar” les relacions entre el Regne Unit i la UE

Barcelona
Zona Euro

El BCE manté el tipus d’interès bàsic en el 4,25%

Barcelona
Unió Europea

Ursula Von der Leyen és reelegida presidenta de la Comissió Europea

Barcelona
política

Rovira tanca el cercle de l’exili amb la seva tornada al Parlament

barcelona
Guerra a Gaza

El Parlament israelià rebutja “com a principi” un Estat palestí

Barcelona