Política

CDC vol el carnet dels militants que van amb ERC

Els ho comunica en una assemblea a Argentona

Armengol es manté ferm com a alcaldable dels republicans

Convergència no permetrà que els militants que van a la llista d'ERC d'Argentona conservin el seu carnet. La formació va celebrar dimarts al vespre una assemblea al municipi presidida pel màxim responsable de la campanya electoral, Lluís Corominas, en la qual es va confirmar la impossibilitat que l'actual alcalde, Ferran Armengol, i els regidors Montse Cervantes i Marc Zaragoza continuïn afiliats al partit quan ja han ratificat la seva adhesió a la candidatura republicana per a les municipals del 24-M. “Els estatuts de CDC són molt clars en aquest sentit i estem obligats a aplicar-los”, va comentar ahir el president comarcal, Joan Morell. Tot i això, la reunió es va tancar sense haver decidit com es farà efectiva la marxa dels tres militants.

De fet, se'ls ha donat un temps “prudencial” perquè decideixin si pleguen voluntàriament, perquè en cas contrari hauran de ser expulsats. Morell va lloar el bon clima que hi va haver en la reunió, on “tothom va poder dir-hi la seva”, però va destacar que “les normes del partit s'han de complir”. El president comarcal també va assegurar que es descarta “totalment” que CDC i ERC participin conjuntament en la campanya electoral que comença aquesta mitjanit. “Hem de resoldre la situació creada a Argentona de la millor manera possible, perquè el partit ha de continuar el camí que s'ha mantingut històricament a la població i que continua després de les eleccions municipals”, va reiterat el responsable de CDC a la comarca, que confia que s'imposi “el seny” dels militants argentonins.

Responsabilitat

Per Morell, “tots hem de fer un esforç, ser conseqüents amb les decisions preses i admetre la responsabilitat que ens pertoca”. En aquest sentit, confia “plenament” que CDC d'Argentona “continuarà estan present en la vida política local”.

Ferran Armengol, l'alcalde convergent que encapçala la llista d'ERC al municipi, va confirmar ahir el to conciliador de la reunió mantinguda a l'assemblea de dimarts, però va assegurar que encara no tenia cap decisió presa sobre el seu futur com a militant de Convergència. “Ens van dir que no podríem fer campanya amb les dues sigles i ho haurem d'acceptar”, va dir. Armengol, però, es va mantenir ferm amb el compromís de continuar encapçalant la llista d'ERC. “No deixaré la candidatura per responsabilitat política, perquè no vull que Argentona perdi aquestes eleccions una altra llista que defensa la independència del país”, assenyala.

LA FRASE

Un militant de Convergència no pot conservar el carnet i anar alhora en una altra llista política
Joan Morell
President de CDC del Maresme


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia