Política

Herrera, per terra, mar i...

Li brillen els ulls, a Isabel García, alcaldessa de Santa Perpètua de Mogoda, quan parla amb satisfacció de l'obra feta durant els darrers quatre anys al capdavant de l'Ajuntament d'aquest municipi de la riera de Caldes,
un immens curs fluvial per on habitualment passa de tot menys aigua. Entre les realitzacions destaca el parc Central, acabat d'estrenar, i que ha suposat un gran encert urbanístic transformant un espai erm en una zona d'oci ciutadà al centre de la qual destaca un estany artificial de dimensions importants. “Aquest estiu s'hi farà esquí aquàtic, amb el sistema del cable esquí”, explica l'alcaldessa.

Si un municipi de terra endins, on encara es poden trobar banderes roges amb la falç i el martell i pancartes de la CNT, pot veure fet realitat el miracle d'esplaiar-se en la pràctica d'un esport de mar enfora per l'obra i la gràcia d'una alcaldessa ecosocialista, no és d'estranyar que el màxim representant del seu partit, Joan Herrera, volgués començar per aquest poble el seu primer dia de campanya electoral. I ho va fer envalentit per la bona gestió de l'alcaldessa però, sobretot, pel resultat de l'enquesta del CIS que a la línia de sortida de la campanya electoral dóna a Ada Colau la possibilitat d'assolir l'alcaldia de la capital del país. Per això, ahir Herrera es va enfundar el rol d'alternativa real a CiU, i va voler parlar de canvi, i va voler reptar Artur Mas –“està nerviós, va dir– i va voler posar el dit a la nafra de la corrupció fent por als “poderosos” i fent memòria d'un país del qual es parlarà molt en la campanya: “Andorra”.

El líder d'ICV sap que el canvi polític als grans despatxos ha de permetre accelerar els petits grans canvis en les coses quotidianes. Herrera és, de fa anys, militant actiu d'un d'aquests petits grans canvis; el de l'ús de la bicicleta com a aposta per arraconar el cotxe a les grans concentracions urbanes. Ahir, a Santa Perpètua, l'alcaldessa García va passejar Herrera per les instal·lacions d'un centre municipal de nova creació municipal, el Creve, on s'ofereix formació en el món del vehicle elèctric.

De la bicicleta de pedals, a la bici elèctrica i d'aquesta, a l'esquí nàutic. No hi ha dubte que ICV arrenca fort. Per terra i per mar, i qui sap si després del 24-M també per l'aire.

Si un municipi del Vallès Occidental pot convertir-se en una base de pràctica d'esquí nàutic, la gent d'ICV tenen dret a somiar en qualsevol fita


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pròxim Orient

Israel bombardeja el port iemenita d’Hodeida en represàlia per l’atac a Tel Aviv

Barcelona
Estats Units

L’equip de Biden ignora la pressió i assegura que continua en campanya

Barcelona
política

L’ANC potencia les estructures de país i “l’agenda per la independència”

barcelona
Xipre

El govern xipriota acusa Turquia de violar els drets humans a l’illa

Barcelona
Bangladesh

Més d’un centenar de morts en l’onada protestes estudiantils

Barcelona
Guerra a Gaza

Gairebé 39.000 palestins han mort des de l’inici de l’ofensiva a la Franja

Barcelona
política

Rovira tanca el cercle de retrobades amb la JERC abans dels dies decisius

barcelona
política

El Consell de la República, a punt per al retorn de Puigdemont

barcelona

El PSC es conjura perquè Paneque sigui alcaldessa de la ciutat

girona