Política

ERC reivindica a Badalona el seu paper pel canvi

Junqueras assegura que el seu partit encarna l'esperit de transformació que en altres èpoques tenien el PSUC i el PSC

“Tenim la voluntat i la capacitat de construir grans sumes i unir molta gent.” Amb aquestes paraules, el president d'ERC, Oriol Junqueras, explicava a Badalona quin ha de ser el paper del seu partit en aquesta ciutat, on aspira a retornar a la casa de la vila després de quatre anys d'absència i a ser una força decisiva en la formació d'un govern que enviï el PP de Xavier García Albiol a l'oposició. Junqueras va adjudicar a ERC la condició de força hereva de les voluntats de canvi “que en altres èpoques tenien el PSUC o el PSC”.

El líder republicà va centrar la seva intervenció a posar exemples de la seva tasca al capdavant de l'Ajuntament de Sant Vicenç dels Horts i va destacar la importància de les polítiques socials per garantir la igualtat d'oportunitats. “Al meu poble també governava el PP i als del nostre partit els deien que era impossible que guanyessin i vam guanyar”, va explicar Junqueras, que es va referir al partit d'Albiol com als que “parlen de neteja i ho embruten tot, parlen de seguretat i menystenen els Mossos i la seguretat de tots, i parlen d'economia però són una fàbrica de fer pobres”.

L'alcaldable d'ERC a Badalona, Oriol Lladó, va alertar de la possibilitat que la ciutat es converteixi en el “laboratori contra la immersió lingüística”, si torna a governar el PP. “Cal que hi hagi un govern compromès amb la cohesió” i per això va fer una crida a la mobilització dels seus votants per mirar de repetir els resultats de les últimes eleccions europees, quan es van convertir en la segona força més votada. Lladó va destacar la importància “d'anar més enllà de l'estelada” i construir un nou país des dels ajuntaments. Al míting a Llefià també hi van intervenir Joan Ignasi Elena (Avancem) i Jordi Martí (MES).

LA FRASE

El PP parla de neteja però ho embruta tot, parla d'economia però és una fàbrica de fer pobres
Oriol Junqueras
President d'erc

Maite Arqué aposta obertament per Oriol Lladó

L'exalcaldessa del PSC i presidenta del Pacte Local pel Dret a Decidir, Maite Arqué, va mostrar ahir obertament la seva preferència perquè el candidat d'ERC, Oriol Lladó, lideri el relleu al capdavant de l'Ajuntament de Badalona. Arqué, que va rebre una de les ovacions més grans de la vetllada al poliesportiu de Llefià, pujava a l'escenari a explicar el seu parer després d'haver-se deixat veure en alguns actes acompanyant exmilitants socialistes que formen part del projecte d'Avancem-MES i que s'han incorporat a la llista republicana, com ara l'exregidor Josep Duran, que ocupa el número quatre. L'exalcaldessa, que encara conserva el carnet del PSC, no va tenir cap inconvenient per apostar públicament per la candidatura d'ERC. Quan la presentadora de l'acte, l'escriptora Sílvia Soler, li va preguntar qui havia de liderar el canvi a Badalona, Arqué va respondre convençuda de la necessitat de “gent nova que aporti frescor, com ara l'Oriol Lladó”. “El canvi no el poden liderar els que no han fet res per evitar que governi el que ara hi ha”, va reblar Arqué després de lloar els beneficis dels governs de coalició. “He governat amb majories però crec que no cal, de vegades els pactes van bé per fer reflexionar”, i va justificar la necessitat d'un canvi al capdavant de l'alcaldia després de “quatre anys molt durs per a Badalona i les seves entitats”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

El PP admet les necessitats “asimètriques” de finançament però vol una negociació multilateral

barcelona
Estats Units

Harris proposa “un nou camí” després d’una dècada de polarització política

Barcelona
Veneçuela

La UE acorda no reconèixer la “legitimitat democràtica” de Maduro

Barcelona
Guerra a Europa

Un avió de combat F-16 enviat pels Estats Units s’estavella a Ucraïna

Barcelona
Iran

L’ONU alerta que Teheran acumula cada vegada més urani enriquit

Barcelona
Guerra a Gaza

L’OMS anuncia un pacte amb Israel per vacunar contra la pòlio a la Franja

Barcelona
Europa

París i Londres acorden reforçar la cooperació sobre immigració irregular

Barcelona
Estats Units

ABBA reclama a Trump que no utilitzi la seva música per a la campanya

Barcelona
política

Rull visita Puigdemont i acusa el Suprem de posar traves a l’amnistia

barcelona