Política

Votar fent país

L'ESTORA

Anem a votar amb una llei electoral que no hi és neutral, puix, afavoreix el bipartidisme al aplicar la regla d'Hont en l'assignació d'escons, i tanmateix, va en detriment de les opcions minoritàries o que tenen un espai territorial diferent a l' estatal, com vegem al repartiment dels espais a la televisió pública. Complicat canviar una norma feta a mesura del sistema però votarem.

Per a aquella gent que venim fent país i propostes d'esquerra caldrà votar en clau valenciana i de país, ¿i què vol dir això?, doncs, simplement, que a hores d'ara algunes opcions electorals situades en una línia de canvi social són una simple del·legació, una sucursal del centre a la perifèria que és el territori valencià, en tant, que tenim altres opcions, i ho dic en plural, que han actuat des de la perifèria, situant les propostes de canvi tant en el terreny social o econòmic pensant des de l'autogovern, es tracta de ser coherents amb l'estrofa de la cançó de Raimón de creure en un “país que anem fent”.

Enmig dels casos de corrupció i malbaratament destapats gràcies a la tasca feta per opcions presents a les institucions, així, tenim de plena actualitat el cas Rus a Diputació de València, aquestos comicis presenten a una dreta afeblida, no sabem fins quins extrem, aleshores creixen expectatives de canvis, el resultat dependrà dels vots i de com les normes electorals puguem reflectir-los.

Molts factors cal tindre en compte a l' hora de decidir, un més al meu parer seria tindre en compte la feina de denuncia que s' ha fet fins ara per les opcions que es presenten i han lluitat.

A l'endemà del dia 24 , s'afrontarà la realitat dels resultats, eixiran nous ajuntaments, diputacions, i Corts Valencianes, llavors al debat post electoral tindríem que arbitrar formules de participació ampla. Possiblement cada proposta electoral té fet un càlcul de possibilitats i alguna previsió al respecte, puix, no tot pot deu deixar a l' improvisació, en qualsevol cas, seria de desitjat que tant per formar majories de govern o espais d'oposició la voluntat de ser país es concrete en les línies d'actuació i de col·laboració entre les opcions del canvi.

Per altra banda, no oblidem que el nostre és un poble desinformat i manipulat, els canvis de consciencia i d' idees va per a llarg, es fort el pes de prejudicis i del conservadorisme nascut de la rutina, de la pressió mediàtica ¡ hi ha prou feina per davant!.

Penseu en allò de fer país, doncs, ja que encara continua essent una necessitat unida al desig de canvi de paradigma, de model de societat, i, confiem que després del dia vint-i-quatre les persones que amb voluntat de canvi surten elegides estiguen a l' alçada del moment.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Política

L’Audiència de Madrid no ajudarà Andorra a investigar Rajoy per l’Operació Catalunya

barcelona
política

Aragonès: “Aquesta és la legislatura que ha posat fi a la repressió”

barcelona
Unió Europea

Roberta Metsola és reelegida presidenta del Parlament Europeu

Barcelona
Política

El Parlament acorda tres senadors per a PSC i Junts i un per ERC i PP

barcelona
política

Els nous consellers del govern valencià del PP prenen possessió del càrrec

barcelona
política

PSC i SOM presenten una moció de censura a Els Pallaresos

ELS PALLARESOS
Estats Units

Trump reapareix amb l’orella embenada i ovacionat a Milwaukee

Barcelona
Estat espanyol

Yolanda Díaz anuncia un acord entre Sumar i el PSOE per derogar la Llei mordassa

Barcelona
política

Prèdica de model singular i poc marge fiscal al sac

madrid