Política

Una via verda a la Tordera, objectiu conjunt de CiU dels municipis de l'entorn del riu

Els candidats de Malgrat, Palafolls, Tordera i Blanes proposen invertir per preservar l'entorn i convertir-lo en atractiu turístic

Advoquen per una major col·laboració en altres àmbits

Els candidats de CiU de Malgrat de Mar, Palafolls, Tordera i Blanes han fet front comú aquest matí en la defensa de la creació d'una via verda que ressegueixi el riu Tordera amb el doble objectiu de preservar l'entorn i alhora promocionar-lo com a un nou atractiu turístic. En aquest sentit, aprofitant els treballs previs realitzats pels consistoris de Tordera i Blanes, es planteja adequar l'espai perquè s'hi pugui accedir a peu o amb bicicleta. “Es tracta d'aprofitar les sinergies i els recursos d'un espai natural que compartim tots i que volem posar en valor”, va explicar la cap de llista de Malgrat de Mar, Neus Serra, que va afegir que la promoció del riu Tordera por ajudar al desenvolupament econòmic dels municipis “oferint un turisme de qualitat que busca productes singulars”. De la seva banda, l'actual regidora d'Ordenació dell Territori, Rosa Maria Salarichs en representació de l'alcalde i candidat convergent Joan Carles Garcia va destacar que ja fa un temps que estan treballant amb els municipis que donen a la Tordera i a la riera d'Arbúcies per signar un conveni i crear una marca “per donar nom a la via verda”. “La ruta uneix les poblacions, però cada municipi s'hi adhereix amb l'oferta comercial i turística pròpia”, precisa i considera que “és un gran projecte que pretén unir el mar i el Montseny”.

Per Josep Maria Botella, candidat de CiU de Palafolls, la proposta té un interès “innegable” i permetrà “donar visibilitat als municipis que volem desenvolupar un turisme propi, al mateix temps que posem la primera pedra de col·laboracions futures, com ara gestió de polígons industrials o temes de seguretat”. Finalment, el candidat a l'alcaldia de Blanes, Quim Torrecillas, ha destacat que “les sinergies d'aquests pobles, que tenen nexes en comú, s'han de promocionar per donar-les a conèixer als municipis veïns”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
guerra a gaza

Netanyahu avisa Hezbol·là i l’Iran que l’atac al Líban “no és el final de la història”

barcelona
política

Illa assegura que complirà amb ERC tot i el “soroll” que genera el pacte de finançament

barcelona
orient mitjà

Israel i Hezbol·là eleven la tensió amb l'intercanvi de foc més gran de les últimes dècades

barcelona
alemanya

Estat Islàmic reivindica l’autoria de l’atac mortal a Solingen

barcelona
política

Victor Puga i Abel García, nous fitxatges del govern d’Illa

barcelona
guerra a europa

Nou intercanvi de presoners entre Rússia i Ucraïna

barcelona
guerra a gaza

Hamàs envia una delegació al Caire per reunir-se amb els mediadors

barcelona
política

Junts debatrà dilluns el reglament del congrés que l’ha de “rellançar” com a alternativa al PSC

barcelona
estats Units

Robert F. Kennedy Jr. s’uneix a Trump en un acte de campanya a Arizona

barcelona