Política

Antonio Varrao

Candidat d'Els Verds a l'alcaldia de Silla

“No presentem un candidat, presentem un govern”

Antonio Navarro repeteix per tercera legislatura com a cap de llista d'Els Verds

Diu que enguany s'incorporen a la llista moltes cares noves, joves i amb ganes de treballar per la política local del poble, que és pel que lluiten

Navarro no vol parlar de possibles pactes, perquè es presenten “per a governar” i estan convençuts que milloraran els resultats que varen obtindre al 2011, amb només un regidor.

Amb quina actitud es presenta enguany Els Verds a les eleccions?
Doncs, ens presentem amb la intenció d'aconseguir el govern municipal. El que pretenem és presentar tot un equip capaç de donar el salt i començar a fer una política local des del govern, no ja des de l'oposició.
Penseu, doncs, que podeu millorar els resultats de 2011?
Clar que sí, podem quadruplicar-los directament. Perquè d'eixida partim tots de cero.
Per què repeteix Antonio Navarro com a cap de llista per tercera legislatura?
Perquè l'assemblea així ho ha decidit. A nivell de política local són els afiliats i els simpatitzats els que decideixen, en un moment donat, quina és la millor opció per encapçalar la candidatura i ells han cregut, per tercera vegada, que el polític local més viable era jo i ací estic.
Com valora aquestos quatre anys de legislatura?
Lamentables. Nosaltres l'hem anomenada la legislatura dels “plors i els mocadors”. Des del govern municipal s'ha emprat l'excusa de la crisi que ja havia calat en la nostra societat per dir-nos que no teníem diners per a caminar. Si ha hagut diners per a certes polítiques, però no per a unes altres. Per tant, aquesta legislatura ha sigut un desaprofitament total.
Hi ha noves “incorporacions” a la llista d'Els Verds?
La nostra llista sempre s'està renovant, sempre n'hi ha gent entrant i eixint perquè els llocs en la llista no són fixes. Enguany el 50% de la nostra llista, de la gent que es presenta per formar govern són persones noves perquè al grup d'Els Verds pensem que a la política hi ha que incorporar diàriament gent nova i, per damunt de tot, gent jove que tinga trajectòria política i estiga oberta en tots els camps que conformen el municipi de Silla. Perquè la nostra idea és representar el municipi de Silla,no anem més enllà, no tenim líders mediàtics que ficar als nostres cartells... Als nostres cartells fiquem la nostra gent i enguany s'incorporen cares noves com Laura Franqueza, Javi Carrasco o Javi Tapia, entre altres.
Com valores l'aparició d'altres grups polítics que, sembla han replantejat l'escenari polític?
Doncs, a nosaltres no ens ensenyen res els partits que arriben ara. Nosaltres portem treballant de forma assembleària i amb les portes obertes des de fa dotze anys, quan varem iniciar el nostre recorregut al poble. Per tant, no podem dir que hi ha res de nou sobre el cel de Silla. Això sí, benvolguts a la política local, tot i dient que és una llàstima que hagen estat esperant per aparèixer fins ara, amb tota aquesta marejada televisiva al seu costat.
Quines són les vostres propostes econòmiques més importants?
La nostra principal proposta són les persones, és a dir, nosaltres treballem per als veïns i les veïnes de Silla, i el nostre primer manament és solucionar les problemàtiques que aquesta crisi ha portat a les famílies i als xiquets del nostre municipi. Per tant, més que d'infraestructures, parlem de persones i d'entorn familiar. La primera mesura que portem respecte d'això serà la creació d'un Decret que lluite contra la pobresa infantil. En la mateixa línia presentem un Decret que lluite contra la pobresa energètica de les famílies. I a partir d'ací lluitarem per la borsa d'ocupació que nosaltres varem portar a aquest municipi fa dotze anys i que no s'ha aprofitat com hauria d'haver-se fet. Nosaltres crearem una bona borsa d'ocupació amb treballs dignes, la qual valorem per al pròxim any amb al voltant d'uns 400.000€, perquè si tenim cap problema al nostre poble són els 2.300 parats. I després, ja vindrà la resta: parcs i jardins, punts de trobada per a les famílies i els joves, infraestructures, etc.
Es pot fer algun cosa per aprofundir en el benestar social dels ciutadans de Silla?
Evidentment, i aquesta pregunta enllaça molt bé amb l'anterior perquè el nostre programa és un programa social, un programa fet per a les persones. Per tant, el primer que ha d'existir als nostres carrers és l'alegria. Nosaltres volem portar la vida i l'alegria novament a la gent de Silla.
En cas de no tindre majoria o de ser la clau perquè un altre partit governe, Els Verds pactarà?
Nosaltres partim de que ens presentem per a governar Silla, perquè nosaltres no presentem un candidat, sinó que presentem un govern amb cares i àrees per a governar. Si açò no és possible, el que intentarem serà continuar lluitant des de l'oposició per fer que moltes de les nostres idees i propostes es puguen anar fent. Amb qui? Doncs amb aquells que accepten les nostres propostes. Però si parlem de coalicions de govern estic casi segur de poder dir que no les farem, ja ens varem temptar els peus una volta i varem eixir tal com entrarem perquè, per a nosaltres, allò important no és estar al govern col·laborant amb uns altres, sinó que les nostres polítiques, al cap i a la fi, es puguen fer. I, a vegades, això és més factible des de l'oposició.
Quina serà la seua primera mesura si resulta elegit alcalde de Silla?
Els dos Decrets dels que he parlat abans: contra la pobresa infantil i contra la pobresa energètica. A partir d'ací ja anirem fent, perquè una altra cosa important és la recuperació del Cau de la Rabossa pel que portem 12 anys lluitant. Pregunta de Juan Fuster (Ciutadans) per a vostè: “Sr. Navarro, com a regidor amb major experiència en el Consistori, pensa que ens deixaran fer de Silla un municipi sostenible, eficient energèticament i amb una agricultura ecològica, tal i com proposem els dos partits i Carolina Punset va aconseguir a Altea?”
Jo crec que evidentment, tal i com ho portem al programa, podem treballar per aconseguir una economia sostenible i podem fer de Silla un poble que mire cap al Port i cap a l'Albufera, que treballe de cara al camp. I per lluitar pels espais verds, doncs totes les mans seran poques. El problema ací està en que s'ho creguen i no siguen només discursos. Perquè tot allò de participació, zones verdes i ecologisme queda molt bé als programes electorals, però quan s'arriba als Ajuntaments tot açò s'oblida. I és per això que nosaltres continuem lluitant, perquè desitgem que siga una realitat, Sr. Fuster.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Cimera de l’OTAN

Zelenski veu “molt a prop” l’adhesió d’Ucraïna a l’Aliança

Barcelona
ESTATS UNITS

Els donants s’impacienten amb Biden i la seva resistència a plegar

BARCELONA
Guerra a Ucraïna

Washington i Berlín frustren un complot rus per matar un fabricant d’armes

Barcelona
judicial

Aguirre va denegar l’amnistia a Puigdemont obviant a la fiscalia

barcelona
Estat espanyol

Un informe de la UCO descarta la participació de Gómez en adjudicacions

Barcelona
Cimera de l’OTAN

La Xina “deplora” l’acusació de l’Aliança de donar suport a Rússia

Barcelona
política

Benvinguda a punt per rebre demà els cinc exiliats de Suïssa

barcelona

Josep Campmajó torna de l’exili aquest divendres

girona
Rússia

El Kremlin inclou la vídua de Navalni a la llista de “terroristes”

Barcelona