Política

EL PP de Banyeres de Mariola diu que els altres partits mentixen sobre la situació del Cadastre

El dèfict 0 i el romanent de tresoria són els seus principals arguments.

El Partit Popular de Banyeres de Mariola ha assegurat en una nota de premsa que els altres partits rivals en les eleccions municipal del diumenge –Ciudadanos, Compromís i PSOE- «mentixen» en els seus comentaris al voltant de la situació de deute amb el Cadastre a l'afirmar que l'Ajuntament haurà de tornar durant la nova legislatura una quantitat que gira al voltant dels quatre milions d'euros.

Segons el PP, «les notícies relatives a diversos aspectes de la política municipal, abocades per Compromís, PSOE i Ciudadanos pretenen confondre i enganyar als veïns de Banyeres de Mariola». Els populars asseguren que la situació financera de l'Ajuntament de Banyeres de Mariola és «envejable». Des del 31 de març, «el municipi té un endeutament “0” i no es déu cap quantitat a entitats financeres perquè amb un important romanent de tresoreria no tenia cap sentit abonar els interessos dels crèdits existents, ja que aquests són més alts que els que s'obtenen pel dipòsit bancari del romanent de tresoreria. De tots és sabut que els tipus d'interés han anat baixant en els últims temps, situant-se en mínims històrics. Si es necessitara finançament actualment, per a un Ajuntament tan sanejat com el nostre, seria més avantatjosa, més barata, que haver-hi seguit mantenint els crèdits subscrits».

El tema del Cadastre arranca des de 2003 i ja en la legislatura en la que van governar PSOE i Bloc- ara Compromís-, «el tema ja estava damunt de la taula, no prenent-se cap mesura durant aquella legislatura, ni quant a la disminució de l'endeutament, ni en la de l'augment dels romanents de tresoreria per a prevenir, sobre la base de la deguda prudència comptable, les conseqüències que podrien tenir sentències a favor dels afectats per aquest assumpte».

Segons el PP, «el Govern PSOE-Bloc –avui Compromís- va seguir recaptant l'IBI derivat de la modificació cadastral i que el període 2003- 2007, justament l'anterior a l'arribada de la terrible crisi que ens ha acompanyat fins a l'actualitat i ha suposat durant les dues últimes legislatures un fort descens en la recaptació impositiva per part de l'Ajuntament. Va ser precisament amb el retorn del Partit Popular al Govern municipal en 2007 quan les xifres comencen a encaminar-se clarament a la situació actual: endeutament “0” i una de les majors xifres de romanent de tresoreria de la història del nostre municipi».

Continuen opinant que «en les dues últimes legislatures s'han pres les mesures necessàries per a arribar a aquesta excel·lent situació financera, sense disminuir els serveis, personal, ajudes i inversions realitzades per l'Ajuntament i reduint en els tres últims anys un 12,65% els tipus impositius de l'IBI. A més, en la línia de seguir ajudant als afectats per la revisió cadastral, durant l'última legislatura, el Govern municipal ha promogut la desclassificació de 421.231 m² de terrenys de sòl urbanitzable passant a sòl no urbanitzable comú, en la zona de la Font Santa, disminuint les càrregues tributàries dels propietaris. El PP afig que a dia d'avui l'Ajuntament no disposa de les sentències perquè no és part en el contenciós i sols es comuniquen als afectats i al Cadastre. Es continua dient que «en el moment en què el cadastre decidisca com i quan s'ha de retornar als afectats ho comunicaran a l'Ajuntament i a SUMA simultàniament i es rebran les instruccions a seguir.

Finalment, afigen, que «es parla de xifres, encara incertes, de 3,9 milions d'euros, que és la suma de tots els rebuts que han pagat els afectats en els últims 7 anys, i de 2,2 milions d'euros ,que és la suma de tot el que han pagat els afectats en els últims 4 anys. «L'Ajuntament mai arribarà a pagar aquestes xifres perquè no tots els afectats han recorregut». D'altra banda, Cadastre anirà resolent les sentències cas a cas, perquè cada afectat està en una situació diferent, ja que hi ha sectors amb diferents tractaments, amb diverses classificacions de sòl i ,per tant, paràmetres diferents per a calcular la devolució corresponent en cada cas. «El procés no va a ser ràpid, per açò aniran entrant sol·licituds de devolució en l'Ajuntament de forma espaiada, en un període de temps de diversos mesos, per la qual cosa l'Ajuntament no ha de desemborsar tota la xifra que resulte d'aquest procés en un sol pagament, podent-se perfectament anar generant recursos per la via ordinària per a anar atenent les devolucions».



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.