Política

Albiol es desinfla i perd les opcions de tornar a ser alcalde de Badalona

Guanyem Badalona en Comú es converteix en la gran sorpresa de la nit electoral, irromp al consistori amb cinc regidors i passa a ser la segona força més votada

Patacada històrica del PSC badaloní

La recepta d'Albiol no ha acabat de funcionar i, tot i que el PP continua essent la força més votada a Badalona, perd un regidor i ho té difícil per tornar a situar-se al capdavant de l'alcaldia. La sorpresa de la nit electoral a Badalona ha estat sense cap dubte la irrupció de Guanyem Badalona en Comú amb cinc regidors. D'aquesta manera es converteixen en la segona força del consistori per davant del PSC que ha viscut una patacada històrica a Badalona i ha perdut quatre dels nou regidors que tenia. Les coses tampoc han anat bé a CiU, que ha perdut la meitat dels representants i s'ha quedat amb dos, un menys que ERC, que torna a l'Ajuntament de Badalona amb els millors resultats obtinguts fins ara. ICV-EUiA també baixa, perdi un regidor i se'n queda amb dos. C'S aconsegueix entrar per primer cop al consistori amb un sol representant, una xifra que no li permetrà ser la crossa del PP perquè Albiol torni a ser alcalde.

Amb aquesta correlació de forces i, tenint en compte les declaracions dels caps de llista durant la campanya electoral, queda clar que Albiol no hauria de tornar a ocupar la cadira d'alcalde. A partir de demà les forces que han estat a l'oposició durant aquest mandat juntament amb Guanyem i ERC estan condemnades a entendre's i hauran de seure a negociar i decidir qui ha de ser el nou alcalde de Badalona i quines formacions integraran el nou govern municipal.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia