Política

Camps (CiU) obté majoria absoluta a Vidreres

El PSC i ERC baixen i obtenen dos regidors, i Vidreres per Tothom entra a l'Ajuntament

L'alcalde de CiU de Vidreres, Jordi Camps, va guanyar ahir amb comoditat les eleccions municipals en obtenir vuit dels tretze regidors en joc, tres més dels que tenia fins ara. Camps va obtenir la majoria absoluta en uns comicis en què es va disparar la participació en més de 10 punts respecte de fa quatre anys: el 2011 va votar el 46,83%; ahir va fer-ho el 57%. El suport a la llista de Camps va passar del 37,21% dels votants del 2011 al 54,08% ahir. De fet, es va quedar a 67 vots de tenir el novè regidor.

Els socialistes, que fa quatre anys van ser segona força amb quatre regidors, ahir van ser tercers i van obtenir dos regidors. El seu suport es va reduir a més de la meitat: del 29,36% dels vots que van registrar el 2011 ahir van passar a només el 12,5%.

ERC, que fa quatre anys va tenir un 21,72% dels vots i tres regidors, també va baixar fins al 17,81% i dos regidors, però va ser segona força per la forta davallada socialista.

El PP va perdre el regidor que tenia –amb només el 3,47% dels vots– i en canvi Vidreres per Tothom-Entesa va aconseguir entrar al consistori amb un regidor gràcies al 7,77% dels vots.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia