Política

Pujol perd la majoria absoluta a Camprodon

L'agrupació Junts Fem Camprodon obté quatre regidors; ERC, dos, i CiU queda fora

L'històric alcalde socialista de Camprodon, Esteve Pujol, va guanyar ahir les eleccions municipals però va perdre la majoria absoluta. La candidatura de Pujol va obtenir un 40,40% dels vots –gairebé 12 punts de suport menys que fa quatre anys–, cosa que li suposa una representació de cinc regidors, un menys que fins ara. L'Ajuntament de Camprodon té onze regidors i, per tant, la majoria absoluta està en sis.

L'altre titular de la nit és que els camprodonins han preferit com a segona força la llista de l'agrupació d'electors Junts Fem Camprodon, encapçalada per Xavier Sala i per altres persones que teòricament havien de formar la llista de CiU, que finalment va optar per mantenir Daniel Birba com a cap de llista i ahir va veure com quedava fora del consistori per catorze vots. Junts Fem Camprodon va aconseguir, concretament, un 31,41% dels vots, fet que li atorga quatre regidors. En canvi, CiU, que fins ara tenia dos representants, va obtenir només un 6,92% dels sufragis.

Pel que fa a ERC, la llista encapçalada per Jordi Batchelli va tenir un 19,34% dels vots –4,5 punts menys que Xavier Collboni el 2011– i es va quedar amb dos regidors, un menys que fins ara.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia