Política

A Tremp, ERC farà valdre el programa

CiU confia a desbancar el PSC de l'alcaldia, però tot està encara obert

El PSC, amb Víctor Orrit al capdavant, fa 16 anys que governa a Tremp. En aquestes eleccions ha estat la llista més votada, però ha perdut un regidor i ha empatat amb CiU.

Aquest cop Esquerra té tres regidors, ha doblat el nombre de vots i té la clau de l'estabilitat en un consistori amb només tres partits. Tot està obert i els partits obriran aquests dies converses, però Maria Pilar Cases avança: “Parlarem amb tothom, però l'important són els eixos del programa.” És a dir, “la participació ciutadana, l'entesa comarcal, la promoció econòmica i la independència nacional”. Aquest darrer punt és “innegociable”, adverteix Cases. CiU confia a entendre's amb ERC per desbancar el PSC. “Les experiències al Consell Comarcal i l'Ajuntament amb ERC han estat positives. Hi ha afinitat en el procés independentista, personal i de programes”, assegura el cap de llista, Joan Ubach. Ara bé, el 2011 ja s'havia tancat un pacte, que no va arribar a bon port per la marxa del representat de RCat al govern del PSC. Per la seva banda, Orrit afirma que qualsevol acord és possible: “Tenim experiència, i voluntat de governar i de pactar.” Si no: “Farem una oposició constructiva, però clara, perquè hi ha coses que no s'han de tocar.”



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia