Política

Colau demana a Mas “respecte a la ciutat de Barcelona”

Reclama “que es comporti com un president de la Generalitat i no com un membre de CiU”

“Ens semblaria inacceptable que intenti utilitzar el tema del deute d'una manera partidista”, ha avisat la futura alcaldessa

La guanyadora de les eleccions a Barcelona per BComú, Ada Colau, ha demanat aquest dimecres al president català, Artur Mas, “que es comporti com un president de la Generalitat i no com un membre de CiU”, encara que està “nerviós” i “entristit per haver perdut Barcelona”.

Per a Colau, el president “deu respecte a la ciutat de Barcelona” i a les normes democràtiques i hauria de mostrar-se disposat a col·laborar amb el nou govern municipal”.

“Ens semblaria inacceptable que intenti utilitzar el tema del deute d'una manera partidista”, ha considerat Colau amb relació a l'advertència llançada aquest dimarts per Mas que la seva administració té problemes greus de tresoreria.

Ada Colau ha explicat que exigirà el pagament del deute i el compliment de les obligacions de la Generalitat amb Barcelona i que una de les primeres reunions que demanarà quan sigui alcaldessa serà amb el president català “per veure com es tornen aquests diners”.

L'alcaldessa electa de Barcelona ha comparegut avui davant els mitjans a la plaça Sant Jaume després de reunir-se amb el secretari de l'Ajuntament de Barcelona.

Colau es reunirà aquest dijous amb l'encara alcalde de la ciutat. Xavier Trias. Tots dos han mantingut diverses converses telefòniques des de diumenge passat i els seus equips ja han començat a treballar en el traspàs de poders, però encara no s'havien trobat.

L'agenda de reunions de l'alcaldable de BComú està plena. En les properes hores també es trobarà amb els caps de llista de PSC, Jaume Collboni, i de la CUP, Maria José Lecha i ja ho ha fet amb el líder d'ERC, Alfred Bosch.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia