Política

Asens garanteix que BComú no posarà “obstacles” al procés sobiranista

El número 4 de la llista d'Ada Colau assegura que la seva coalició obeirà el “mandat ciutadà” que surti del 27-S

Aposta per un govern municipal “fort” a Barcelona que incorpori PSC, ERC i CUP

El número 4 de la llista de Barcelona en Comú (BComú), Jaume Asens, ha assegurat aquest dijous que la seva coalició electoral es posarà al servei del que decideixin els ciutadans el pròxim 27-S i no serà un “obstacle” per al procés sobiranista.

En una entrevista a Catalunya Ràdio, ha recordat que la seva formació ha nascut per posar “l'Ajuntament al servei de la gent” i actuarà d'acord amb aquesta filosofia a partir del que passi el 27-S.

“Si hi ha un resultat nítidament independentista i comença un full de ruta encaminat cap a aquesta direcció, nosaltres obeirem el mandat ciutadà”, ha garantit.

En qualsevol cas, ha volgut deixar clar que BComú no serà un “obstacle” per al procés sobiranista. Sobretot si aquest “segueix, com fins ara, liderat per la ciutadania i no recau en estratègies partidistes que serveixin per mantenir-se al poder”, ha reblat.

Respecte del futur Ajuntament de Barcelona, Asens ha defensat un govern de coalició “fort” que inclogui ERC, PSC i la CUP. “És un escenari que considerem desitjable perquè necessitem un govern fort per tirar endavant totes les mesures d'urgència que hem posat sobre la taula”, ha argumentat.

Finalment, ha fet referència al conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila, per aclarir que BComú no ha dit que vulgui acabar amb el Circuit de Montmeló sinó que vol revisar “certes subvencions”. Per Asens, les declaracions del conseller obeeixen al “nerviosisme” i ha fet una crida a la “responsabilitat i al respecte”. “Normalment es donen 100 dies de treva”, s'ha queixat.

Vila avisa Colau que paralitzar l'hotel del Deutsche Bank impedirà crear “centenars” de llocs de feina

El conseller de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat, Santi Vila, s'ha referit aquest dijous a les declaracions de Colau sobre la intenció de revisar la subvenció de l'Ajuntament al Circuit de Montmeló. En aquest sentit, l'ha avisat que Barcelona té projectes molt importants per al seu progrés econòmic que “seria una llàstima que es posessin en risc”.

“Em preocuparia entrar en una deriva que posés en risc projectes importants per al progrés econòmic de Barcelona i Catalunya”, ha dit.

Entre aquests, ha fet referència a l'hotel que vol construir el fons KKH Property Investors a l'encreuament entre Diagonal i passeig de Gràcia i que, segons publica avui el diari El País, l'eventual nova alcaldessa pretén suspendre. Segons ell, impedir aquest projecte “castiga la marca i el lideratge de Barcelona i impedeix que es creïn en el curt i mitjà termini centenars de llocs de treball”.

Vila ha alertat Colau que per pagar les polítiques socials hi ha d'haver generació de riquesa. “És impensable protegir molt les persones més vulnerables sense una política estratègica molt ambiciosa de generació de riquesa”, ha argumentat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia