Política

El Port de Mataró, en el punt de mira d'usuaris i polítics

L'associació d'usuaris denuncia la degradació de l'equipament arrel de l'enfonsament d'un dels pantalans

El PSC critica que el Consorci plantegés ahir en una reunió un canvi de model de gestió

El Port de Mataró es va convertir ahir en blanc de totes les crítiques. D'una banda, els usuaris de les instal·lacions reclamen millores urgents per garantir la seguretat i solucions definitives de les instal·lacions després de l'enfonsament d'un pantalà fa quinze dies. De l'altra, el PSC va carregar amb duresa contra la intenció del Consorci del Port de tractar en una reunió extraordinària el canvi de model de gestió de l'equipament “en el període de traspàs del govern municipal”. L'associació d'usuaris denuncia que l'accident ocorregut fa quinze dies és només la punta de llança d'una preocupant situació de “degradació” del port que reclama a crits una solució “definitiva”. “L'enfonsament que va afectar sis embarcacions ha comportat que en la revisió posterior s'haguessin de tancar l'accés a tres pantalans i sis més ho estiguin de manera parcial, la qual cosa comporta que un 75% de les estructures estiguin afectades”, diu Guillermo Londner, president de l'entitat. Londner reconeix que els gestors del port han resolt de manera provisional algunes de les mancances, però manté que s'ha de garantir al màxim la seguretat dels usuaris. El president va afegir que també s'han detectat esquerdes sota l'estructura del passeig de l'espigó. El gerent del Port de Mataró, Joan Bellavista, va respondre que des del primer moment s'ha actuat per minimitzar les conseqüències de l'accident i que en el consell extraordinari previst per ahir el primer punt de l'ordre del dia recollia la necessitat d'executar el projecte pendent des del 2012 de substituir tots els pantalans. Bellavista també va defensar la inversió continuada del port en manteniment.

Precisament la reunió d'ahir del Consorci del Port –participat per la Generalitat i l'Ajuntament– va encendre totes les alarmes en el PSC, partit guanyador de les eleccions municipals. En un comunicat, els socialistes van criticar que la reunió s'hagués convocat d'urgència “només 48 hores després de les eleccions municipals” i que l'ordre del dia inclogués un punt sobre el canvi de model de gestió de l'equipament.

“Exigim a CiU que no prengui acords que hipotequin el marc de decisió del futur alcalde i del nou govern”, recull l'escrit que retreu a l'actual govern que prendre aquesta decisió en període de traspàs “és una pràctica fosca, que pot fregar la il·legalitat”. El PSC manté que les decisions sobre el futur del port s'han de prendre “des del consens”. Fonts municipals van desmentir que en la reunió es prengués cap decisió sobre el canvi de gestió del port i van rebutjar les crítiques atribuint-les a una lectura errònia del contingut de la trobada.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.