Una trentena de municipis faran la consulta sobre la independència el 13-D

Una trentena de municipis celebraran el pròxim 13 de desembre consultes independentistes com la d'Arenys de Munt del passat 13 de setembre. En aquest sentit, la plataforma Decidim.cat va informar ahir que ha elaborat un protocol organitzatiu redactat a partir de l'experiència de la votació al poble maresmenc i s'ha marcat com a objectiu superar el 50% de participació i els 100.000 vots per la independència. Els pobles on ja s'ha decidit que se celebri una consulta independentista són Agullana (Alt Empordà), Alella (Maresme), Almoster (Baix Camp), Arbeca (Garrigues), Argentona (Maresme), Bell-lloc d'Urgell (Pla d'Urgell), Berga, Calders (Bages), Caldes de Montbui (Vallès Oriental), Canet de Mar (Maresme), Cardedeu (Vallès Oriental), el Vendrell (Baix Penedès), Fornells de la Selva (Gironès); Ivars d'Urgell (Pla d'Urgell); l'Aldea (Baix Ebre), l'Arboç (Baix Penedès), l'Espluga de Francolí (Conca de Barberà); la Jonquera (Alt Empordà), les Borges Blanques (Garrigues), Linyola (Pla d'Urgell), Moià (Bages), Montblanc, Navàs (Bages), Puig-reig (Berguedà), Santpedor (Bages), Seròs (Segrià), Solsona, Tagamanent (Vallès Oriental), Taradell (Osona), Teià (Maresme), Vilobí d'Onyar (Selva) i Xerta (Baix Ebre). De tota manera, algunes fonts assenyalaven ahir que el 13-D és una mala data, ja que també està prevista La marató de TV3.

«No» a Tarragona

El PSC i el PP van evitar que la moció per celebrar la consulta a Tarragona prosperés. El PSC, però, es va abstenir a Amposta, on els vots d'ERC i CiU van fer que la mateixa proposta sí que prosperes en aquest municipi.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
judicial

La fiscalia del Suprem no recorrerà l’amnistia de Buch com anhela la d’aquí

barcelona
judicial

La Fiscalia demanarà demà a Llarena l’amnistia per a Puigdemont

barcelona

L’ANC convoca una manifestació el 13 de juliol contra el “cop d’estat” dels jutges que no apliquen l’amnistia

barcelona
política

Sabrià plega, es desvincula del cartell a Maragall i diu que se li ha atribuït per apartar-lo

barcelona
pròxim orient

Hezbol·là llança més de 200 coets contra posicions militars israelianes

barcelona
política

El PPC insta el PSC a no col·laborar amb el “cordó sanitari” dels independentistes

barcelona
guerra a gaza

Israel estudia la nova resposta de Hamàs a la proposta d’alto el foc

barcelona
tribunals

Marlaska creu que el Suprem ha fet una “interpretació extensiva” de la malversació

barcelona
política

Trias: “No entenc unes noves eleccions sense que Puigdemont sigui el candidat”