Política

L'ANC paga la multa de Calldetenes per no haver penjat la bandera espanyola

Els diners són fruit d'una recollida popular i d'aportacions dels grups municipals i de Petrolis Independents

L'alcalde havia de pagar personalment 1.500 euros

L'Assemblea Nacional Catalana (ANC) de Calldetenes, a Osona, ja ha entregat els 1.500 euros a l'alcalde de Calldetenes, Marc Verdaguer, de CiU, perquè pugui pagar la multa que li va imposar la justícia per haver-se negat a penjar la bandera espanyola a la façana de l'ajuntament. La multa no es podia pagar fent servir diners de l'Ajuntament, sinó que Verdaguer se'ls havia de treure de la seva pròpia butxaca.

Els diners són fruit d'una recollida popular impulsada per l'ANC i d'aportacions dels tres grups municipals –ERC, CiU i PeM-CUP– i d'algunes empreses, entre les quals hi ha Petrolis Independents. El responsable d'aquesta empresa, Joan Canadell, va assistir a l'entrega dels diners, mentre que en nom de l'ANC hi havia Eulàlia Espona, coordinadora comarcal, i Ramon Barniol, que ho és de l'assemblea de Calldetenes.

L'alcalde de Calldetenes ha estat el primer de Catalunya a ser multat per haver-se negat a penjar la bandera espanyola després que la justícia l'instés a fer-ho, fruit de la denúncia d'un particular. La llei obliga que com a mínim la bandera espanyola onegi al pal de la façana. Després de rebre la confirmació definitiva de la multa, Verdaguer, amb el suport dels grups municipals, la va fer penjar, però la hi van robar aquella mateixa nit. Al cap d'uns dies hi va tornar i la hi van robar de nou. Ara no hi és.

LES XIFRES

2
vegades
han penjat la bandera espanyola i l'han robat al cap de poques hores.
1.500
euros
costava la multa que havia de pagar de la seva butxaca l'alcalde de Calldetenes, Marc Verdaguer.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia