Política

CiU de Premià de Mar no troba prou aliats

La CUP, segona força, reclama una oposició “amb capacitat de decisió”

CiU, la força guanyadora de les eleccions a Premià de Mar amb set regidors, sembla que haurà de governar en minoria. Després que ERC anunciés fa pocs dies que es mantindria a l'oposició, ahir la CUP, que s'ha convertit en segona força a l'Ajuntament doblant el nombre de regidors de dos a quatre, va anunciar que tampoc accedirà al govern, però que “permetrà” que Miquel Buch sigui investit alcalde. La formació liderada per Joan Ribet, però, explica que la seva decisió s'emmarca en l'oferiment a les forces d'esquerres –ERC i ICV-EUiA– de consensuar una oposició “forta que retorni al ple els poders de decisió que li van ser trets durant el mandat que acaba”. Per Ribet, és precisament amb una oposició líder com es podrà posar en marxa “el canvi polític que el municipi necessita i reclama”.

El líder de la formació reclama d'aquests possibles socis d'esquerres que no votin Miquel Buch i sí als seus candidats en la investidura, i que es comprometin a treballar i elaborar propostes conjuntes. Malgrat que en un principi no compta que el PSC s'hi sumi “perquè fins ara ha fet de crossa a CiU”, no descarta entendre's en aquells temes que demanin un consens més ampli. “El govern personalista de Buch no ha facilitat el diàleg amb la resta de forces”, reitera. Ribet recorda que la proposta de la CUP de fer “d'oposició amb capacitat d'incidir en el govern” visualitza una nova manera de fer política “amb participació real de la ciutadania” i haurà de recollir les demandes de la formació. Unes demandes que s'estructuren en tres eixos bàsics: un replantejament urbanístic que comporti un creixement zero, un pla d'inclusió social basat en la transparència i un nou model de cultura local.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia