Política

ICV de Pineda no es veu en el govern del PSC

Els ecosocialistes sotmetran divendres a l'assemblea del partit la proposta rebuda

El PSC de Xavier Amor va aconseguir el 24-M una majoria molt àmplia respecte als seus rivals, però no va revalidar la majoria absoluta de què havia gaudit en els dos mandats anteriors. La nova situació propicia la recerca d'un soci minoritari que permeti als socialistes continuar governant amb comoditat i sense ensurts indesitjats i com a primera opció han triat ICV-EUiA, que després de setze anys ha recuperat la representació municipal al consistori. En una reunió que va mantenir aquesta setmana amb totes les forces sorgides de les urnes, el PSC només va oferir als ecosocialistes l'opció clara d'entrar al govern i va vestir la invitació amb la proposta de dirigir una àrea nova que inclouria la gestió de l'habitatge i de la lluita contra la pobresa energètica. Una regidoria a mida de les polítiques socials, que són el pal de paller d'ICV-EUiA. Amor reconeix que planteja “un pacte natural”, però assegura que no descarta altres aliances “ni governar en solitari buscant en cada moment el màxim consens amb els projectes que haurà d'afrontar el municipi”.

El cap de llista de la formació, Marcos Ortega, va explicar ahir que valoren positivament l'oferiment del PSC però que volen marcar distància fins que no s'hagi sotmès a l'assemblea del partit d'aquest divendres. Tot i això, Ortega ja avança que la formació ha interpretat els resultats de les eleccions en clau d'oposició “des d'on poder treballar i desenvolupar les nostres polítiques amb més llibertat, sense haver d'estar sotmesos a un pacte tan desigual en nombre de regidors com seria el que planteja el PSC”. “Xavier Amor té una oportunitat única de fer un govern més dialogant i obert que treballi per arribar a grans consensos sobre el futur del municipi amb la participació de la majoria de forces que hi haurà a Pineda”, comenta Ortega.

El líder d'ICV-EUiA recorda que en alguns dels temes cabdals que afecten Pineda i que ja estan sobre la taula del debat “hi ha grans divergències entre els dos partits”. La nova urbanització de la zona del PP1, on el PSC planteja l'arribada d'un gran complex comercial, mentre que els ecosocialistes reclamen una distribució urbanística menys agressiva, només és un dels diversos punts de desunió, i n'hi ha força més.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Els nostres subscriptors llegeixen sense anuncis.

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia