Política

La cronologia

2011
21-10
Unanimitat.
Tots els grups al ple (PSC, CiU ICV, SI i UDM) acorden manifestar el seu suport unànime per avançar en la restitució de Medinyà.
1972
13-7
Annexió.
El decret estatal 2049/1972, signat pel dictador Francisco Franco, suposa la desaparició de Medinyà com a municipi i la seva annexió a Sant Julià de Ramis. Els dos ajuntaments —que no havien estat escollits democràticament—, a instàncies del règim, es posen d'acord i aquell mateix any es fa efectiva l'annexió.
2000
8-3
Moció.
Tots els grups presents al ple de Sant Julià de Ramis voten favorablement a una moció del col·lectiu Pro Medinyà Independent de suport a l'expedient de segregació iniciat uns anys abans. També es va acordar iniciar un altre expedient per dotar la reclamació de forces renovades.
1995
14-9
Signatures.
El col·lectiu Pro Medinyà Independent —entitat constituïda aquell mateix any per treballar per la segregació de Medinyà de Sant Julià de Ramis— comença a recollir signatures a favor de la independència del municipi. Fins a 209 persones van votar-hi a favor i 40, en contra.
2014
10-3
Govern.
Transcendeix que la Generalitat es planteja afegir una excepció a la nova llei d'administracions locals a fi que Medinyà es pugui segregar de Sant Julià de Ramis. Cap dels dos municipis complia amb els requisits legals per a la separació, però incorrien en prou aspectes singulars per afegir l'excepció.
2015
27-1
La llei.
La mesa del Parlament admet a tràmit la proposició de llei d'ICV-EUiA per a la creació del municipi de Medinyà.
2015
18-3
Esmena.
El Parlament rebutja l'esmena a la totalitat que C's havia fet contra la segregació de Medinyà. Va ser l'últim escull a la independència.
2004
23-1
EMD.
S'acorda iniciar el procés per crear una entitat municipal descentralitzada (EMD) per a Medinyà. No va progressar.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.