Política

Iceta assegura que la negociació del PSC amb Colau va “raonablement bé”

“Barcelona necessita un acord ara, no ens podem esperar al 27-S com volen alguns”, afirma el líder socialista en referència a ERC

Admet reunions amb Mas i dirigents de CiU per acordar “criteris generals” i “respecte” a la llista més votada després del 24-M

El líder del PSC, Miquel Iceta, ha assegurat aquest divendres que les negociacions amb Ada Colau a Barcelona “van raonablement bé” i que la “disposició és bona per les dues part”. Amb tot, ha remarcat que “no hi ha cap acord encara”. En una entrevista a Els matins de TV3, Iceta ha recordat que “si hem governat amb ICV tota la vida”, una formació integrada ara dins de Barcelona en Comú, “no sé per què no ho podríem fer amb Colau”.

El líder del PSC ha acusat ERC de no “voler-se mullar” a Barcelona per esperar-se als resultats de les eleccions del 27 de setembre. “Barcelona necessita un acord ara, no ens podem esperar al 27-S com volen alguns”, ha dit Iceta sense citar explícitament Esquerra. “Barcelona es mereix un govern sòlid”, ha insistit, tot remarcant que “Colau no ha guanyat pel seu fervor independentista”. “Molts partits es pensaven que Barcelona havia de ser la capital del procés i no ho serà”, ha assegurat.

Iceta també ha considerat que malgrat les diferència entre els partits o els possibles acords i desacords generals, els pactes municipals s'han de fer a nivell local.

En aquest sentit, Iceta ha remarcat que “la discrepància que tenim amb ERC és la independència, però això no té per què incidir en com es governa un ajuntament”.

Sobre la davallada de votants el 24 de maig passat, Iceta ha atribuït al “desgast del temps” la important pèrdua de suport del PSC en els comicis municipals.

Iceta ha confirmat que s'ha reunit amb el president Artur Mas i amb dirigents de CiU per acordar “criteris generals” sobre els acords postelectorals i el “respecte a la llista més votada”, sobretot en ciutats com Reus i Terrassa, però amb algunes excepcions, perquè els acords “cal concretar-los a nivell local”.

En aquest sentit, Iceta ha defensat l'acord que els partits d'esquerres han fet a Badalona per evitar que el líder del PP a la localitat, Xavier Garcia Albiol, que va ser la llista més votada el 24 de maig passat, torni a ser alcalde a la ciutat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Els nostres subscriptors llegeixen sense anuncis.

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

JUSTÍCIA

Espadaler vol “reconvertir” Via Laietana 43 en “espai de memòria”

barcelona
orient mitjà

Què se sap de les explosions de cercapersones que ha colpejat Hezbol·là?

barcelona
Política

Marta Vilalta no formarà part de cap candidatura d’ERC

barcelona
Narcís Llinàs
Alcalde de Llagostera (Junts)

“He vingut aquí a treballar, que és el que he fet tota la vida”

Llagostera
Alex Salmond
Exlíder de l’SNP i fundador del partit de l’Alba

“Escòcia serà independent abans de deu anys”

Londres
habitatge

Junts evita l’intent del Congrés de regular el lloguer de temporada i d’habitacions

barcelona
política

PSOE i PP avalen la iniciativa de Junts per endurir les condemnes per multireincidència

barcelona
Europa

Set morts en l’onada d’incendis que afecta el centre i el nord de Portugal

Barcelona
memòria democràtica

Torna la campanya per fer de Via Laietana 43 un espai de memòria

barcelona