Política

Una altra subvenció sense justificar a Torredembarra

La Generalitat ha reclamat el retorn de l'ajut de 147.000 euros per a la piscina

L'excoordinador d'Urbanisme, ara imputat, va certificar que s'havia completat el projecte tot i aturar-se a mig fer

Altre cop, l'Ajuntament de Torredembarra es veu en perill d'haver de retornar una subvenció per a la realització d'una obra que va quedar sense acabar durant la gestió de l'exalcalde Daniel Masagué (CiU), principal imputat del presumpte cas de corrupció en aquest consistori del Tarragonès. El Departament de Governació de la Generalitat ha reclamat a l'Ajuntament el retorn dels 147.000 euros que va rebre a través del Consell Comarcal del Tarragonès per a la construcció dels vestidors de la nova piscina municipal.

L'obra va quedar sense acabar i, de fet, les instal·lacions no han arribat mai a entrar en servei. Tot i això, el llavors coordinador d'Urbanisme de l'Ajuntament i exdiputat de CiU al Parlament de Catalunya, Jaume Vila Fontcuberta –un altre dels imputats en la instrucció judicial relativa al municipi–, va signar un informe en què sí que acreditava que s'havien completat els treballs, segons va detallar ahir l'actual alcalde, Enric Grangel.

“Ara estem treballant en un concurs per escollir arquitecte i elaborar el projecte amb el que queda d'obra per fer, i així intentar evitar retornar la subvenció”, va avançar Grangel. Aquestes gestions, les haurà de completar el nou govern local a partir del 13 de juny.

Grangel es mostra crític amb el plantejament fet per Masagué del projecte, que inicialment havia de ser per a una piscina coberta. L'elevat pressupost d'aquest equipament va fer, però, que els treballs se segreguessin en projectes separats: una piscina descoberta que es va finançar amb una subvenció estatal i, tot seguit, una subvenció del Consell Comarcal per construir els vestidors, obra que va quedar a mitges. “No hi ha ni els endolls”, comenta Grangel. La coberta de la piscina no es va arribar a projectar.

La del teatre, salvada

Amb aquest cas, ja són tres les subvencions concedides durant l'alcaldia de Masagué que s'ha reclamat al consistori torrenc que retorni. El principal és la devolució del crèdit ICO de 2,5 milions per a la construcció d'una comissaria de policia local, que l'Ajuntament haurà de retornar contractant un nou crèdit ja que l'obra ni va començar. Finalment, però, sí que ha aconseguit una pròrroga per a la subvenció del teatre auditori, l'obra del qual està aturada des del 2010. El Departament de Cultura ha acceptat la proposta del govern torrenc per obrir a curt termini de manera parcial l'equipament, condicionant només el vestíbul amb un escenari per a obres de petit format. La resta d'obres hauran d'estar acabades el 2019. Amb aquesta mesura, el consistori s'estalviarà retornar 800.000 euros de subvenció.

LA XIFRA

3
subvencions
del govern de Masagué han estat reclamades: la del teatre, la de la comissaria i ara la de la piscina.

Imputat el president local de CDC

El president local de Convergència Democràtica de Catalunya (CDC) a Torredembarra, Gerard Montserrat, ha estat imputat dins d'una de les peces que estan encara sota secret de sumari en el conegut com a cas Torredembarra, que investiga un presumpte cas de corrupció al consistori sota la gestió de Daniel Masagué (CiU). Segons va informar el diari El País, Montserrat estaria imputat en la peça número 4, que investiga les adjudicacions de les guinguetes de la platja, que, segons publica el diari, s'haurien fet a dit per tal d'afavorir una empresa de la qual el president local de CDC és titular.

Montserrat va passar a liderar la formació a Torredembarra després de l'exclusió de Jordi Guasch com a president, que s'havia mostrat crític amb la gestió de Masagué al consistori. Ha estat el número cinc de CiU en aquestes eleccions, tot i quedar fora del consistori.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia