Política

JOAN PLA

ALCALDE ELECTE D'OSOR (UNIÓ I FORÇA OSORENCA, UFO)

“Tinc més disponibilitat horària i jo faré d'alcalde”

“Hem anat a visitar totes les cases del poble, unes cent cinquanta. Crec que això ha influït en la victòria. Ens ho han valorat”

“No tenim cap problema ni amb l'alcalde [Isidre Font], ni amb la seva gent. Però farem les coses diferent”

Grup identificat.
UFO és el grup d'Osor però també són les sigles d'ovni en anglès (unknown flying object), però Pla diu que no hi van pensar el 2011. “No ho vam fer per això de l'ovni. Quan l'Ajuntament feia una revista que es deia L'Osorenc, nosaltres també repartim un butlletí, encara ara, i li'n diem l'Uforenc.”

Joan Pla serà el proper alcalde d'Osor (457 habitants), el segon des del 1979 que no és de Convergència i Unió. Pla, cap de llista d'Unió i Força Osorenca (UFO), va guanyar per 29 vots (149 a 120) Isidre Font (CiU) el 24 de maig. El nou batlle treballa en noves instal·lacions i enginyeria d'una empresa alimentària. Rellevarà Font, que era el batlle des del 1995.Abans, ho havien estat Josep Bertrana, Pere Puig i Jordi Vilaró.

Què creu que ha decantat la balança i els ha fet guanyar [4 regidors a 3]?
Treballem en equip. Som un equip d'una dotzena de persones i, en funció de qui té més disponibilitat horària, hi ha algú al capdavant, en aquest cas jo.
Era el primer cop que es presentava de cap de llista?
Sí, sí. El que passa és que ja havia fet de regidor uns tres anys a CiU, però vaig plegar per desavinences amb la manera de fer de l'alcalde [Isidre Font].
Qui forma part de la seva llista?
Som gent que estem en totes les associacions del poble, com ara els comerciants, el club de futbol, els caçadors, els joves, els amics del pessebre, els organitzadors del Ball del Ciri.
Com van fer la campanya?
Vam anar a explicar, casa per casa, què proposàvem. Això ha influït en la victòria. Ens ho han valorat.
Quantes cases han visitat?
Entre Sant Miquel de Maifrè [a tocar del pantà de Susqueda], al Sobirà, on hi ha una dotzena de cases de pagès, les Mines, on hi ha una casa de colònies i unes cases, deu haver-hi unes 150 cases. A totes hem anat a repartir un fulletó de propaganda.
La victòria és posar fi a l'hegemonia de CiU de 36 anys. És haver trencat una barrera?
Estem contents. Nosaltres volem canviar la forma de treballar. Ens dedicarem a la gent i al dia a dia, com el casal d'avis o l'escola. I deixarem les grans obres. L'últim mandat l'Ajuntament [de CiU] ha estat per a grans obres, com ara la remodelació del nucli antic, al Verger, el carrer Països Catalans.
L'ha felicitat l'alcalde sortint, Isidre Ripoll?
Sí, sí. No hi tenim cap problema, amb l'altra llista. Ni amb ell ni amb el seu grup de persones. L'únic que passa és que ho farem d'una altra manera.
Quin personal té l'Ajuntament i quin és el seu pressupost?
Uns 350.000 euros. Hi ha només un secretari i un agutzil a jornada completa. Continuaran, però ho reorganitzarem.
Quines propostes tenen?
Volem fer funcionar encara més bé l'escola del poble, el CEIP La Vall. Hi van uns trenta alumnes. Hem parlat amb la directora i hem de fer que funcioni encara més bé. També volem senyalitzar rutes a peu i en bicicleta, i potenciar la fira del senglar, que s'organitza el primer diumenge de maig.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.