Política

Compromís, pendent del suport de CiU per governar a Cerdanyola

Compromís per Cerdanyola (CxC) necessita els tres vots dels regidors de CiU dissabte per fer possible el canvi de govern, ja que ja ha aconseguit el suport dels quatre regidors d'ERC i els dos d'ICV-EUiA-MES després de dies de negociacions. Aquestes tres formacions ja han confirmat que votaran a favor de la investidura del candidat de CxC, Carles Escolà, per evitar que la candidatura socialista de Carme Carmona torni a tenir l'alcaldia. Tant el PSC com CxC van obtenir cinc regidors i només els separen 28 vots, a favor de Carmona, que podria ser investida en segona volta perquè va ser la llista més votada.

En un comunicat, CxC assegura que “s'ha intentat trobar la sintonia necessària amb CiU”, recordant que van signar amb ERC, Bloc, ICV i CxC el compromís de fer suport a “una alcaldia que apostés per enfortir el procés sobiranista”. CxC també reclama a ERC que vagi més enllà del vot d'investidura i aposti per formar un govern “responsable i d'esquerres”. En un altre comunicat els republicans “animen” CiU a sumar els vots dels seus regidors per fer possible que l'alcaldia no recaigui “novament en mans del PSC”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia