Política

C's nega que vaja a donar suport a Francesc Colomer com a president de les Corts

Els socialistes han presentat el diputat de Castelló com a màxima institució de la cambra

Asseguren que han arribat a un acord amb la formació de Rivera per a aquesta elecció

El partit taronja condiciona el seu suport a al fet que els socialistes voten en contra del candidat de Compromís a l'alcaldia de València

El PSPV s'ha mostrat hui disposat a presidir les Corts valencianes, que es constitueixen demà, amb el suport de C's, que ha negat que existisca amb els socialistes un acord, tal com havien apuntat prèviament algunes fonts de la direcció territorial del partit que lidera Albert Rivera.

El PSPV fins i tot ha avançat que proposarà demà en la sessió constituent de les Corts que el diputat per Castelló Francesc Colomer siga el president de la cambra. En roda de premsa, prèvia a l'executiva del PSPV-PSOE, que ha d'aprovar els nomenaments del grup parlamentari, el dirigent socialista José Manuel Orengo ha explicat que el PSPV no ha explorat “accions programàtiques” amb Ciutadans sinó únicament aquest acord puntual per a presidir el parlament valencià.

A més, Orengo ha assenyalat que l'acord amb C's ha sigut previ a la recepció d'una proposta de Compromís perquè un socialista presidira les Corts, anunciada aquesta vesprada. Les negociacions amb Compromís, segons el portaveu socialista, segueixen suspeses fins que no s'aconseguisca “un pacte global del què, del qui i del com”.

Tanmateix un concís comunicat de C's enviat als mitjans durant la roda de premsa socialista nega que existisca un acord amb el PSPV en les Corts Valencianes. “La composició de la Mesa de la cambra autonòmica es decidirà demà i C's apostarà per la pluralitat i que tots els partits hi estiguen representats, per la qual cosa treballarà per arribar a un consens amb les altres forces parlamentàries”, assenyala la formació malgrat que fonts del partit havien apuntat el contrari i des del PSPV es dóna per fet aquest suport.

“Ciutadans considera que si el PSPV persisteix en el seu suport al candidat de Compromís per a l'Ajuntament de València –en al·lusió a Joan Ribó–, la situació podria tornar-se irreversible”, conclou el comunicat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia